Купити квартиру в Дніпрі

У Запорізької ОВА новий начальник – Іван Федоров

У Запорізької ОВА новий начальник – Іван Федоров

У Запорізької ОВА новий начальник. Ним став міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає НСН.

Міський голова тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров відтепер керуватиме Запорозькою обласною державною адміністрацією

Відповідний указ президента України Володимира Зеленського за №48/2024 у неділю, 4 лютого 2024 року, оприлюднено на офіційному сайті глави держави.

“Призначити Федорова Івана Сергійовича головою Запорізької обласної державної адміністрації”, – йдеться у тексті документа, датованим п’яьницею, 2 лютого.

При цьому указом №47/2024 попереднього очільника Запорозької ОДА Юрія Малашка звільнено із займаної посади.

Потрібно зробити все, щоб Україна повернулась у ваш рідний Мелітополь. Україна сьогодні бореться за це. Це обов’язково станеться,  – наголосив президент Зеленський

Іван Федоров зазначив, що його мета – обʼєднати зусилля навколо наближення перемоги України, посилити обороноздатність області, підтримка військових, допомога мешканцям і переселенцям на підконтрольній Україні території та адвокація прав людей, які залишаються в окупації, підготовка до відновлення життєдіяльності громад після деокупації.

Федоров замінив на посаді Юрія Малашко, який очолював Запорізьку ОВА з лютого минулого року. Останній прокоментував призначення нового керівника обласної військової адміністрації.

Новій команді, що керуватиме областю, ми передаємо всі наші здобутки, та віримо, що нові очільники регіону не схиблять та продовжать плідну роботу на благо кожного запорожця. Що ніякі політичні амбіції не стануть на заваді святій справі – відвоювати всі наші території, звільнитися від внутрішнього ворога – корупції. Всі політичні інтриги та намагання реваншистів залишу на їхній совісті. Зараз не час скубатися за крісла чи посади, бо ворог усього у 30-ти кілометрах від обласного центру, – заявив Малашко.

Іван Федоров – що про нього відомо

У Запорізької ОВА новий начальник – Іван Федоров

Іван Сергійович Федоров народився 29 серпня 1988 у Мелітополі в родині лікарів.

Освіта

  • 2010—2011 — Таврійський державний агротехнологічний університет, Мелітополь, магістр з економіки підприємства.
  • 2007—2012 — Київський політехнічний інститут, бакалавр з менеджменту.
  • 2012—2015 — Дніпропетровський регіональний інститут державного управління, Державне управління та місцеве самоврядування. Магістр державного управління.

Трудова діяльність

  • Січень 2010 — травень 2013 — директор ПП «Центр комп’ютерної томографії».
  • Травень 2014 — серпень 2019 — заступник Мелітопольського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.
  • Серпень 2019 — жовтень 2019 — директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації.
  • Листопад 2019 — листопад 2020 — перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації.
  • З грудня 2020 — Мелітопольська міська рада, Мелітопольський міський голова.

У 2022 році, під час повномасштабного вторгнення військ рф на територію України, місто Мелітополь було окуповано з перших днів. Під час російсько-української війни після окупації Мелітополя в березні 2022 року російськими військами відмовився співпрацювати з окупантами. 11 березня його було викрадено російськими військовими. Наступного дня близько двох тисяч жителів міста вийшли на протест з вимогою звільнити Федорова. Після шести днів полону Федорова було обміняно на дев’ятьох полонених російських солдатів-строковиків.

Ще новини України: Окупанти завезли в Мелітополь 100 тисяч росіян на місце мешканців, що виїхали

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×