Купити квартиру в Дніпрі

У Вугледарі йдуть міські бої, до Торецька і Часового Яру вже не доїжджає гуманітарка

У Вугледарі йдуть міські бої, до Торецька і Часового Яру вже не доїжджає гуманітарка

У Вугледарі йдуть міські бої. До цього міста, як і до Торецька і Часового Яру вже не доїжджає гуманітарка. Там досі залишаються люди.

Про ситуацію на Донбасі розповів в ефірі телемарафону начальник ОВА Вадим Філашкін, передають «Новини України – НСН».

У Вугледарі йдуть міські бої

Ворог перебуває майже в центрі міста.

У Вугледарі бойові дії вже тривають у межах міста. У населеному пункті досі залишаються 107 людей. Завозити гуманітарну допомогу туди майже неможливо.

Про це очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін розповів у ефірі телемарафону.

Він повідомив, що зараз у Донецькій області триває обов’язкова евакуація у примусовий спосіб родин з дітьми з десятикілометрової зони, яка наближена до лінії фронту. З лінії фронту вдалося вивезти майже всіх дітей.

“У Вугледарі залишається 107 людей. Дітей, дякувати всім, ми вивезли. Дітей там вже давно нема. А ці 107 людей, які там залишаються, дуже важко до них доїхати, завезти гуманітарну допомогу, питну воду, медикаменти, тому що іде активна фаза війни”, – розповів Філашкін

“Вже зараз ворог знаходиться майже в центрі міста. У Вугледарі вкрай важко обстановка і вкрай важка гуманітарна ситуація”, – зазначив він

У Торецьку і Чосовому Ярі схожа ситуація

Голова ОВА повідомив, що схожа гуманітарна ситуація склалася і в Торецьку, де ворог обстрілює усі під’їздні шляхи до міста.

Щодо Покровська, там залишаються близько 14 тис. людей і з міста триває евакуація. За півтора місяця з Покровська виїхали понад 30 тис. жителів. Ворог вже обстрілює місто FPV-дронами, тому очільник області наголосив на необхідності евакуюватися.

Водночас у місті Часів Яр залишається 441 людина.

“Дуже небезпечне місто. І вкрай складно до міста Часів Яр потрапити. Як і в місті Вугледар, як і в місті Торецьк, ворог обстрілює всі під’їздні шляхи. Люди виїжджати з міста майже не хочуть”, – розповів Філашкін

У Вугледарі йдуть міські бої, до Торецька і Часового Яру вже не доїжджає гуманітарка

Він також повідомив, що за добу зафіксовано понад 3000 обстрілів по Донецькій області з усього наявного в окупантів озброєння. Внаслідок атаки загинули двоє людей, ще троє осіб зазнали поранень. Очільник ОВА наголосив, що ворог щодня обстрілює усі об’єкти критичної інфраструктури області.

Оперативна ситуація по Донецькій області станом на ранок 1 жовтня

У Вугледарі йдуть міські бої, до Торецька і Часового Яру вже не доїжджає гуманітарка

  • Покровський район. У Сухих Ялах Курахівської громади поранено 4 людини, пошкоджено 7 будинків, ще по 2 будинки пошкоджено у Гірнику і Курахівці. У Мирнограді 1 людина загинула і 1 поранена. У Білицькому Добропільської громади пошкоджено 11 приватних будинків, 4 багатоповерхівки, 2 адмінбудівлі і інфраструктурний об’єкт. У Покровську 1 будинок зруйновано і 2 пошкоджено. В Удачному пошкоджено 7 будинків і 2 адмінбудівлі.
  • Краматорський район. У Ямполі Лиманської громади зруйновано будинок, пошкоджено ще 11. У Святогірську пошкоджено 4 соціальні заклади. В Яблунівці Іллінівської громади пошкоджено 2 об’єкти. У Костянтинівці пошкоджено будинок, адмінбудівлю і 2 нежитлові приміщення.
  • Бахмутський район. У Часовоярській ТГ пошкоджені 10 приватних будинків, багатоповерхівка і нежитлова будівля. У Сіверську загинула людина, пошкоджено 3 будинки.

Всього за добу росіяни 31 раз обстріляли населені пункти Донеччини. Евакуйовано 801 людину, у тому числі 42 дитини.

Ще новини України: Коли ворог на підступах до міста: що відбувається у Покровську, як він виглядає, чому залишаються люди (фото, відео)

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу