Купити квартиру в Дніпрі

Після COVID-19 відмовляли руки та ноги: у Львові врятували 11-річну дівчинку

врятували 11-річну дівчинку

У Львові врятували 11-річну дівчинку. Після COVID-19 у дитини почали відмовляти руки та ноги – таке ускладнення у світі трапляється вкрай рідко

Про це повідомляється на сторінці у Facebook Першого територіального медичного об’єднання міста Львова, пише УНІАН, передає НСН.

“COVID-19 Соломійка перенесла у легкій формі, із симптомів була лише втрата нюху та смаку. Та вже за кілька тижнів у дитини почала сильно боліти голова і вона відчула затерпання та слабкість в ногах, а потім – в руках. За якийсь час вона уже не змога втримати виделку. Дівчинку госпіталізували одразу в реанімацію Дитячої лікарні медоб’єднання, де вона провела два тижні”,йдеться у повідомленні.

Лікарям вдалося встановити діагноз дитині – гострий поперечний мієліт в шийному відділі хребта та спастична тетраплегія (зниження рухової активності у верхніх та нижніх кінцівках) з порушенням функцій тазових органів. Це запальне інфекційне захворювання спинного мозку, при якому блискавично вражаються рухова та чутлива здатність.

Як з’ясували лікарі, COVID-19 запустив хибну роботу імунної системи, яка почала сприймати клітини спинного мозку як чужорідні, атакуючи свій же організм. Це описано в дослідженнях медичних навчальних закладів США та Панами.

“За два тижні в реанімації стан дівчинки вдалося стабілізувати. Ще місяць дитина лікувалася у неврологічному відділенні: займалася з реабілітологом, аби перешкодити знерухомленню суглобів, вона знову вчилася сидіти, а потім уже й ходити”,розповіли у медоб’єднанні.

За інформацією медиків, історія з дівчинкою трапилася торік у травні, коли вона потрапила до реанімації.

“Відтоді дівчинці та лікарям довелося докласти чимало зусиль, аби відновитися. Нині після чергового планового огляду нарешті можемо сказати, що хвороба відступила – розвиток ускладнення призупинено, рухливість ніжок і ручок відновлено”,розповіли у медзакладі.

Лікарі зазначають, що останні хвилі коронавірусу є дедалі агресивнішими, зокрема, до дітей. Вони призводять до різного роду ускладнень: уражень серцево-судинної та нервової системи, головного мозку, панкреатиту, плевриту, пневмоній.

Йшов до бабусі і зник: подробиці загибелі 6-річного Ярослава на Дніпропетровщині

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×