Купити квартиру в Дніпрі

На Закарпатті ймовірний повторний спалах Covid-19 – в чому причина

на закарпатье возможна новая вспышка коронавируса

На Закарпатті прогнозують повторний спалах Covid-19 . Область розташована на міграційному шляху вимушених переселенців до Європи

Закарпатська область має одні з найнижчих показників вакцинації від Covid-19: щеплено приблизно 30% населення, що може призвести до повторного спалаху епідемії в регіоні. Ризик посилюється тим, що область розташована на міграційному шляху вимушених переселенців до Європи.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Главком. 

На Закарпатті ймовірний повторний спалах Covid-19 – в чому причина

Також за різними оцінками, на Закарпатті проживає від 50 до 100 тис. ромів. Місцеві медики відзначають упереджене ставлення ромів до всіх вакцин, в тому числі й до щеплень від Covid-19. Аналітики Руху «Чесно» провели опитування ромів, щоб дослідити їхнє ставлення до вакцинації.

Роми вакцинуються переважно для того, щоб перетинати кордон. Вони їздять до сусідніх Угорщини та Словаччини на заробітки або ж продають свій крам. Найчастіша причина відмови від вакцинації – страх негативних наслідків для здоров’я. Деякі опитані переконані, що вакцинація – це засіб зменшити популяцію ромського населення. Ті, хто так вважає, читають недостовірні джерела інформації в інтернеті.

У МОЗ відзначають важливість продовження вакцинації від Covid-19 попри війну, адже збереження здоров’я українців є одним з головних завдань уряду.

Українці масово повертаються додому з Польщі у розпал війни – в чому причина

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×