Купити квартиру в Дніпрі

У Нікопольському районі ВПО змусили повернути виплати від держави. Що сталося?

У Нікопольському районі ВПО змусили повернути виплати від держави

На Дніпропетровщині у Нікопольському районі ВПО змусили повернути державі 30 000 гривень. Гроші були виплачені чоловіку, як переселенцю. Він оформив допомогу, проте через місяць повернувся назад.

Про це йдеться у вироку Томаківського районного суду Дніпропетровської області, передає НСН.

У чому звинуватили чоловіка

За даними суду, чоловік у жовтні 2022 року перебував у селищі Томаківка Нікопольського району Дніпропетровської області. Там невідомий запропонував йому отримати “легкі гроші” та дав поради, як це зробити.

Після цього підозрюваний звернувся до Центру надання адміністративних послуг Томаківської територіальної громади Нікопольського району Дніпропетровської області, де заповнив заяву про отримання статусу внутрішньо переміщеної особи. Проте чоловік перебував на новому місці проживання лише місяць і в листопаді 2022 року повернувся назад, не повідомивши про це соціальні служби.

Чоловіка звинуватили в тому, що він від жовтня 2022 року до серпня 2023 року отримував соціальну допомогу від держави як внутрішньо переміщена особа, хоча такою не був. Загалом йому виплатили 30 000 грн.

Що сказав підозрюваний

На суді підозрюваний провину визнав і розкаявся. Він повідомив, що певний час проживав у селищі Томаківка, де оформився як внутрішньо переміщена особа. Проте згодом повернувся до Марганця і не повідомив про це соціальні служби. Чоловік підтвердив, що отримав від держави 30 000 грн.

Представники соціальних служб підтримали цивільний позов про повернення державі коштів.

77b8f9f59647c9323694f06c911e818e

Що вирішив суд

Суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 190 КК України та засудив до 2 років позбавлення волі. Згодом суд замінив цей термін на один рік іспитового.

Також він має повернути державі 30 000 гривень соціальної допомоги.

Ще новини України: Послуги замість виплат ВПО – як хочуть змінити допомогу переселенцям в Україні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×