Купити квартиру в Дніпрі

На Тернопільщині сьогодні перекинувся автобус з паломниками

На Тернопільщині сьогодні перекинувся автобус з паломниками

На Тернопільщині сьогодні перекинувся автобус з паломниками. Водій не впорався з керуванням.

Про це повідомляють у поліції, передають «Новини України – НСН».

На Тернопільщині сьогодні серйозна ДТП

Повідомлення про ДТП надійшло на спецлінію 102 14 липня близько 8 години. Аварія сталася на автодорозі поблизу села Раковець  Золотниківської громади Тернопільського району.

За попередніми даними, водій автобуса не впорався з керуванням та зʼїхав у кювет, внаслідок чого транспортний засіб перекинувся.

У автобусі перебувала 41 особа, які їхали на Всеукраїнську прощу у Зарваницю.

На Тернопільщині сьогодні перекинувся автобус з паломниками

На місці події працюють поліцейські, медики, рятувальники.

Наслідки ДТП на Тернопільщині

Як повідомило видання Суспільне, травмованих доставляють, зокрема, до Теребовлянської лікарні. Відомо, що серед пасажирів була дитина, її відправили до лікарні Тернополя.

У більшості травмованих – переломи, зокрема ребер, кінцівок. Стан середньої важкості. Серед пасажирів була й дитина, це дівчинка 2011 року народження, яку ми перенаправили до Тернополя. Наразі ми сортуємо пацієнтів і надаємо їм усю необхідну допомогу, – розповів медичний директор закладу Богдан Куліковський

Речник поліції Тернопільської області Сергій Крета розповів Суспільному, що автобус був зі Львівщини. За його даними, до лікарень області доставили близько 30 людей, які перебували в цьому автобусі.

Єдине, що добре в цій ситуації, що люди не отримали важких травм, лише 2 людей з переломами різної важкості доправлені в лікарні, інші 28 людей мають незначні травми, їм надають медичну допомогу в кількох лікарнях – це Козова, Теребовля, Тернопіль та Бережани. Інші паломники, а саме 11 людей, які перебували в автобусі, себе добре почувають, їм надали можливість поїхати в Марійський духовний центр помолитися на прощі, на яку вони власне й їхали. Також на цей момент відомо, що автобус був організований у Львівській області, прочани всі практично з Львівщини, водій також із Бродів. Ми опитали водія, він сказав, що в автобусі сталася технічна несправність, можливо пов’язана з гальмівними колонками, ми все це будемо перевіряти в ході експертизи, – розповів поліцейський

Сам водій сильно не травмувався. У нього незначні забої тіла, він дає покази та свідчення. Автобус не був перевантажений.

Там є 42 місця, а був 41 пасажир. Ймовірно, що все ж таки технічна несправність була. Але як я вже сказав, це покаже експертиза. Наразі вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу, за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Оскільки тільки двоє людей мають переломи ключиці та руки, це ймовірно будуть тілесні ушкодження середньої важкості. Дорога на цій ділянці добра, відремонтована, оскільки щороку йде проща. Там є невеликий спуск, перешкод інших е було, автобус ні з ким не зіткнувся, ніхто інший у ДТП не потерпів, – додав Сергій Крета

Ще новини України: У Польщі автобус з українцями потрапив у ДТП: є постраждалі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×