Купити квартиру в Дніпрі

Благословив Сальдо на псевдореферендум рф: священнику Херсонської єпархії УПЦ МП повідомили про підозру

священнику Херсонської єпархії УПЦ МП повідомили про підозру

Священнику Херсонської єпархії УПЦ МП повідомили про підозру.  Про це повідомили на сайті СБУ, передає НСН.

Підозру у державній зраді повідомили екснастоятелю одного із соборів Херсонської єпархії УПЦ МП Олександру Федорову. Зараз він переховується на окупованому лівобережжі Херсонщини.

«Після захоплення обласного центру він підтримав російських загарбників та увійшов до найближчого оточення гауляйтера Сальдо, ставши його духівником», йдеться у повідомленні

За даними слідства, архімандрит регулярно запрошував Сальдо на богослужіння у храмі. Під час проповідей благословляв проведення незаконного референдуму рф щодо «приєднання» Херсонщини до країни-агресора.

Відомо, що Олександр Федоров особисто звертався до московського патріарха Кирила з проханням включити місцевий собор до парафії РПЦ.

Cвященнику Херсонської єпархії УПЦ МП повідомили про підозру

sb21 fa6e3587

За перехід клірика на сторону окупантів вони передали його собору захоплені території Укртелекому та місцевих бізнесменів у центральній частині Херсона.

«30 вересня 2022 року зрадник був запрошений до георгіївської зали кремля для участі в «церемонії включення» тимчасово захоплених регіонів України до складу рф», розповіли в СБУ

А під час звільнення Херсона, священник разом з російськими загарбниками втік на лівобережну частину південного регіону. Як пишуть в СБУ, він став він став секретарем так званої Скадовської єпархії РПЦ.

Правоохоронці заочно повідомили священнику про підозру  за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

Зараз тривають заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за вчинені злочини.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×