Купити квартиру в Дніпрі

Ядерний регулятор заборонив запуск двох перших енергоблоків ЗАЕС

Ядерний регулятор заборонив запуск двох перших енергоблоків ЗАЕС

Ядерний регулятор заборонив запуск двох перших енергоблоків ЗАЕС. Зараз станція перебуває під контролем російських окупантів. 

Державна інспекція з ядерного регулювання України внесла зміни до ліцензій на експлуатацію енергоблоків №1 та №2 Запорізької АЕС. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті “НВ”.

Згідно прийнятого рішення 18 серпня 2022 року, експлуатація енергоблока № 1 Запорізької АЕС може надалі здійснюватися лише у станах «перезавантаження палива» — «холодна зупинка», а енергоблока № 2 — лише у стані ” холодна зупинка”.

«Підставою для внесення змін стала заява ДП НАЕК Енергоатом та подані разом із нею документи, а також постанова колегії Держатомрегулювання від 4 серпня 2022 року “Про поточний стан безпеки енергоблоків Запорізької АЕС в умовах окупації військовими російської федерації », повідомили у Державній інспеції ядерного регулювання України.

Як пояснили у відомстві, стан експлуатації енергоблоків № 1 і № 2 є оптимальними в умовах окупації ЗАЕС російськими військами.  Окрім того, останнім часом почастішали повідомлення розвідок про підготовку росіянами провокацій на АЕС.

Спільно з Westinghouse Україна побудує 9 атомних енергоблоків

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×