Купити квартиру в Дніпрі

Окупанти обстріляли Вінницьку область 30 вересня – є влучання

Окупанти обстріляли Вінницьку область 30 вересня – є влучання

Окупанти обстріляли Вінницьку область 30 вересня вночі, внаслідок чого відбулося влучання

Про це повідомив керівник обласної військової адміністрації Сергій Борзов, передає НСН.

За його даними, є влучання в об’єкт інфраструктури. Інформації про постраждалих та масштаби руйнувань ОВА поки не надала.

Окупанти обстріляли Вінницьку область 30 вересня – є влучання

Окупанти обстріляли Віниццьку область 30 вересня – є влучання

Приліт стався на території Калинівської громади, що на північ від Вінниці. У міськраді Калинівки повідомили, що проводять заходи з ліквідації наслідків російського обстрілу. Пожежу намагаються локалізувати.

За попередніми даними Калинівської міськради, обійшлося без потерпілих.

Минула ніч була тривожною для жителів Калинівської громади. російські окупанти знову обстріляли українські міста та села ракетами та дронами-камікадзе типу “Shahed-136/131”. На Калинівщині працювала ППО. Також є влучання в об’єкт інфраструктури, – йдеться у повідомленні.

За інформацією “Калинівського відділу “Вінницький центр контролю та профілактики хвороб” МОЗ України, на 7 годину ранку 30 вересня показник вимірювання гамма-фону перебуває в межах допустимої норми – 0,15 МкЗ/год.

Вода, яка подається у Калинівку, також придатна для використання, – зазначають у Калинівській міській раді

Готовність до евакуації

Унаслідок атаки потужна пожежа спалахнула в Калинівській громаді. Щоб захистити жителів від вогню, влада оперативно підготувалася до евакуації.

Але з локалізацією пожежі потреби в евакуації населення нема. Інформації про постраждалих не надходило,  розповів Борзов.

Що відомо про атаку на Вінничині

У ніч на 30 вересня російські окупанти випустили по Україні близько 40 ударних дронів типу “Shahed”. Сили протиповітряної оборони знищили 30 безпілотників. Безпілотники запускали з південного напрямку, з мису Чауда в окупованому Криму.

Про це повідомили у повітряних силах ЗСУ.

Відомо, що на Вінничинні збили 20 “шахедів”, але всі збити, на жаль, не вдалось.

Повітряна тривога на Вінниччині тривала з 23:16 до 2:23. Вибухи в області було чутно близько 0:16, а потім ще раз — о 1:28. Повітряні сили ЗСУ кілька разів протягом тривоги попереджали про загрозу ударних безпілотників для Вінницької області.

Ще новини України: Ворог намагався відбити позиції на Запоріжжі: що відбувається на фронті 28 вересня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×