Купити квартиру в Дніпрі

Горить градирня ЗАЕС: що відомо (відео)

Горить градирня ЗАЕС: що відомо

Горить градирня ЗАЕС увечері 11 серпня. Мешканців правого берега Дніпра, зокрема, Нікополя і району, просять не панікувати.

Фото пожежі показав начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передають “Новини України – НСН“.

Посадовець підкреслив, що пожежа не на самій ЗАЕС (тобто не на реакторі), а на градирні.

Заспокойтесь будь ласка. Пожежа не на ЗАЕС, – написав Євтушенко

Пізніше він додав, що по неофіційній інформації, отриманій від джерел з протилежного берега, росіяни підпалили в градирні автомобільні шини у великій кількості.

Горить градирня ЗАЕС

На градирні ЗАЕС пожежа: росіяни, ймовірно, підпалили шини

Можливо, це провокація, або спроба створити паніку в населених пунктах на правому березі колишнього водосховища. Наразі ЗАЕС працює в штатному режимі, наскільки це можливо в умовах окупації, – написав начальник Нікопольської РВА

Він також оприлюднив дані моніторингу: радіаційний фон в нормі.

photo 2024 08 11 20 57 30

Подію вже прокоментував Володимир Зеленський. Він оприлюднив і відео пожежі на градирні.

Енергодар. Фіксуємо з Нікополя, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Наразі показники щодо радіації в нормі. Але поки російські терористи зберігають контроль над атомною станцією, нормальною ситуація не є й не може бути. Росія з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її суто для шантажу і України, і всієї Європи та світу. Чекаємо реакції світу, чекаємо реакції МАГАТЕ. Росія повинна за це відповідати. Лише український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки, – написав Зеленський

 

Що таке градирня?

Що таке градирня

Баштові градирні Запорізької АЕС мають найвищу охолоджуючу здатність, тому вкрай важливо підтримувати цей об’єкт у працездатному стані.

Баштові градирні розташовані на дамбі між ставком-охолоджувачем і там де раніше було Каховське водосховище. Поряд – насосна станція подачі води на градирні та зрошувальні басейни. Саме тут встановлені агрегати, що перекачують воду на баштовий охолоджувач.

Вода на баштові градирні подається на висоту 15 метрів та через систему зрошувачів, що розташовані по всій площі градирні, падає донизу. За рахунок витяжної башти назустріч воді всмоктується холодне повітря, відбувається теплообмін. Так і працює найбільш ефективний на сьогодні елемент охолодження.

На відео нижче – градирні ЗАЕС. Для розуміння того, що це таке.

Горить градирня ЗАЕС: що відомоГорить градирня ЗАЕС: що відомо

Ще новини України: Горить Андріївське урочище на Миколаївщині! (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×