Купити квартиру в Дніпрі

Наймасштабніша атака на Київ 28 травня: є жертви і руйнування – все, що відомо

Наймасштабніша атака на Київ 28 травня: є жертви і руйнування – все, що відомо

Повітряна атака на Київ 28 травня вночі стала наймасштабнішою за весь час. Запустивши десятки дронів, «вєжлівиє люді» «вітали» столицю з Днем міста. НСН розповість все, що відомо про атаку на цей момент. Матеріал доповнюється.

Інформація від Повітряних сил про атаку 28 травня

У ніч на 28 травня 2023 року ворог атакував Україну іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» з північного напрямку – Брянська область, та південного – Краснодарський край.

Загалом зафіксовано пуски рекордної кількості дронів-камікадзе – 54.

Чергову нічну атаку ворог спрямував на військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури держави в центральних регіонах країни, зокрема на Київщину. Тут, у зоні відповідальності Повітряне командування “Центр”, знищено більшість ударних дронів.

Також до відбиття атаки залучено сили та засоби  Повітряне командування “Південь” та Повітряне командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України та протиповітряну оборону інших складових Сил оборони України.

Внаслідок успішної бойової роботи знищено 52 «шахеди».

Інформація від Повітряних сил про атаку 28 травня

Атака на Київ 28 травня – дані про руйнування і постраждалих

Атака 28 травня була чотирнадцятою за цей місяць. Попередньо, ворог атакував баражуючими боєприпасами «Shahed». Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин.

За попередніми даними КМВА, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 40 безпілотників рашистів.

За інформацією, яка уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

В Голосіївському районі:

  • Уламки влучили у 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, одну – госпіталізували. Мер Кличко повідомляв, що загинув 41-річний чоловік, поранення отримала 35-річна жінка.
  • Виникло займання даху одного з ТРЦ.
  • Виникла пожежа на території одного з будівництв;
  • Також було загоряння на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 000 м. кв., є один постраждалий.

В Печерському районі загорівся дах будинку.

В Дарницькому районі

  • в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері.
  • Інформація щодо постраждалих уточнюється.

На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби. Дані оперативного зведення щодо потерпілих та руйнувань оновлюються і уточнюються постійно. Мешканців закликають орієнтуватися на інформацію підсумкових звітів КМВА і слідкувати за новими повідомленнями.

Фото наслідків падіння уламків в Печерському районі Києва показали в КМВА

Наймасштабніша атака на Київ 28 травня: є жертви і руйнування – все, що відомо

photo 2023 05 28 03 00 33

Ситуація в інших регіонах

Цієї ночі вибухи чули також у Сумській, Житомирській, Черкаській областях і на півдні.

Після нічної атаки Росії в Житомирі є пошкодження. Без жертв. Про це повідомив мер міста Сергій Сухомлін. В ОВА додали, що постраждав інфраструктурний об’єкт і підтвердили, що жертв і постраждалих немає.

Під час масованої атаки на Україну на Черкащині працювала ППО.

Про це повідомив у телеграм-каналі глава Черкаської ОВА Ігор Табурець, інформує Цензор.НЕТ.

Наші оборонці надійно тримали небо над нами всю ніч і не дали ворогу досягнути цілей. Зокрема, в Черкаському районі силами ППО успішно ліквідовано 2 дрони противника. Без потерпілих і руйнацій, – йдеться у повідомленні

Один дрон збили над Миколаївщиною.

Атака 28 травня була нетиповою – Гуменюк

Для удару по Україні, який Росія здійснила у ніч на 28 травня, ворог змінив тактику. Росіяни під час атаки використали нетрадиційні маршрути для запуску дронів-камікадзе. Про це в ефірі єдиного телемарафону розповіла керівниця пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк.

За словами Гуменюк, зміна маршрутів запуску дронів пов’язана з намаганнями росіян обійти протиповітряну оборону на півдні.

“Вони намагалися максимально обійти південну ППО, тому вони обходили в основному тимчасово окупованими територіями і потім розосереджувалися по Україні. Те, що вони намагаються обходити південь, — це пошук нової тактики. Вони тяжіють до русла річок, щоб приховувати напрямки руху “шахедів”, — зазначила вона

За словами представниці ЗСУ, попри намагання обійти українську ППО все ж було збиття дрона над Миколаївщиною. За її словами, військові вивчають нові підходи росіян до дронових атак.

Ще новини України: Масована атака на Київ 16 травня була винятковою за своєю щільністю – все, що відомо

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×