Купити квартиру в Дніпрі

45
45

Які поширені помилки при чищенні зубів – відповідь лікаря може здивувати

Які поширені помилки при чищенні зубів – відповідь лікаря може здивувати

Стоматолог розповів, які поширені помилки при чищенні зубів допускає майже кожна людина. Відповідь лікаря може здивувати

Багато хто здивується, почувши, що полоскання рота водою після чищення зубів насправді приносить більше шкоди, ніж користі. Стоматолог розкрив дуже поширені помилки, які можуть завдати шкоди вашій порожнині рота.

Про це розповідає НСН з посиланням на Express.

Помилки при чищенні зубів – що треба знати

Більшість дорослих людей знають, що зуби треба чистити протягом двох хвилин два рази на день, але багато хто буде здивований, дізнавшись, що полоскання рота водою після чищення зубів насправді приносить більше шкоди, ніж користі.

“Звичка, з якою я часто стикаюся, полягає в тому, що люди полощуть рота водою відразу після чищення зубів. Це погано і фактично заважає вашій зубній пасті бути ефективною”, – сказав стоматолог Андрей Божич

Про полосканні водою змивається фторид, який є найважливішим інгредієнтом зубної пасти та допомагає зменшити карієс і зміцнити вашу емаль. Якщо ви миттєво прополощете рот, то ця користь буде втрачена.

Доктор Божич додає, що навіть рідину для полоскання рота не можна використовувати після чищення зубів, а замість цього її слід використовувати раніше.

Які поширені помилки при чищенні зубів – відповідь лікаря може здивувати

Які поширені помилки при чищенні зубів – відповідь лікаря може здивувати

Найкращі поради лікаря щодо гарної гігієни порожнини рота

Чистіть зуби протягом двох хвилин двічі на день

“Хоч це може здатися очевидним, чищення зубів двічі на день дуже важливо – один раз вранці та один раз перед сном”, – сказав він.

Чистити зуби треба до сніданку

Ранкове чищення зубів допоможе прискорити вироблення слини, яка сприяє розщепленню їжі та природним чином знищує шкідливі бактерії у роті. Це також допоможе при будь-якому неприємному ранковому подиху.

Зачекайте 30 хвилин після їжі

Негайне чищення може покрити ваші зуби залишками кислої їжі, що може послабити вашу емаль.

Почистіть язик

Бактерії накопичуються між смаковими рецепторами та іншими структурами язика, і їх майже неможливо видалити лише полосканням.

Це накопичення не тільки погано впливає на запах з рота, але також може призвести до інших проблем зі здоров’ям ротової порожнини, тому чищення язика зубною щіткою або скребком для язика має першорядне значення для гарного здоров’я порожнини рота.

Ще новини України: Смерть 5-річного хлопчика у Львові після видалення зубів: клініка не мала права лікувати дітей

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×