Купити квартиру в Дніпрі

191
191

На Рівненщині чоловік, якого оштрафували за п’яну їзду на скутері, довів, що був на велосипеді

На Рівненщині чоловік, якого оштрафували за п’яну їзду на скутері, довів, що був на велосипеді

На Рівненщині чоловік, якого оштрафували за п’яну їзду на скутері, довів, що був на велосипеді. Цю напівкурйозну історію НСН розповідає з посиланням на рішення апеляційного суду.

Повідомляється, що інцидент стався у липні в Сарненському районі. Патрульні поліцейські у лісовому масиві на ґрунтовій дорозі зупинили чоловіка, який на велосипеді повертався додому з риболовлі. Правоохоронці повідомили йому, що він нещодавно втікав від них по селу на скутері.

Оскільки велосипедист відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, на нього склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом в стані сп’яніння. Місцевий суд визнав чоловіка винним та оштрафував на 17 тисяч гривень із позбавленням права керування на рік.

На Рівненщині чоловік, якого оштрафували за п’яну їзду на скутері, довів, що був на велосипеді

Чоловік не хотів платити 17 тисяч ні за що і хотів справедливості, тому подав скаргу до апеляційного суду. Він запевняв, що їхав на велосипеді, а відмовився проходити медичне освідування, оскільки на те не було жодних правових підстав.

Апеляційний суд задовольнив скаргу чоловіка, оскільки відеозапис, який патрульні долучили до матеріалів справи, не підтверджував факт керування чоловіка скутером. На відео поліцейські на автомобілі переслідують у населеному пункті мопедиста, обличчя якого не видно.

За твердженням суду, мопед мали б зупинити, натомість чоловік, на якого склали протокол, взагалі перебував біля велосипеда. Відтак Рівненський апеляційний суд став на бік скаржника і скасував постанову, а провадження у справі — закрив.

Ще новини України: Батька оштрафували за поведінку сина в школі на 1700 грн – на що скаржилися семеро вчителів

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×