Купити квартиру в Дніпрі

7
7

Закликала до демонтажу: у Полтаві художниця облила червоною фарбою монумент Слави

у Полтаві художниця облила червоною фарбою монумент Слави

14 жовтня у Полтаві художниця Юлія Петушинська облила червоною фарбою монумент Слави. Таким чином вона хотіла привернути увагу до демонтажу радянського монумента.

Про це мисткиня повідомила на своїй сторінці у «Фейсбук», передають Новини України – НСН.

Цією акцією дівчина хотіла винести проблему демонтажу пам’ятника у в публічний простір. А також домогтися від влади, щоб вона прийняла відповідне рішення щодо прибрання ворожої символіки з міста, яка  працює на ворога.

«Наголошую, що символіка працює, і це добре знає ворог, це знають ті, які захищають цей монумент від “посягань” активістів,  це знають ті, які захищають ворожі культурні та історичні цінності в той час, коли знищується НАША культура, НАШІ міста, НАШІ люди, коли під загрозою фізичне  виживання нації», пише Юлія.

У Полтаві художниця облила червоною фарбою монумент Слави: відео

На монументі художниця залишила дату «03.09.24». Цього  дня росіяни вдарили по військовому інститут зв’язку двома балістичними ракетами. Внаслідок чого загинуло 59 осіб.

Після того, як художниця облила монумент червоною фарбою, на місце приїхала патрульна поліція, батальйон спецпризначення та криміналісти.

Монумент Слави – пам’ятка монументального мистецтва початку XIX століття на честь 100-ліття Полтавської битви 27 червня 1709 року. Його встановили у 1811 році в центрі Круглої площі Полтави.

Ще новини України: Укрзалізниця змінила розклад руху низки поїздів – що відомо

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу