Купити квартиру в Дніпрі

176
176

Як гліцин впливає на психіку – які наслідки можуть бути після прийому

як гліцин впливає

Вчені з’ясували, як гліцин впливає на психіку людини. В Україні це популярний і доступний заспокійливий препарат.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Medical Daily, передає НСН з посиланням на РБК-Україна.

Гліцин – це одна із двадцяти амінокислот, які входять до складу білків. Ця амінокислота розташована у великих клітинах спинного мозку, мотонейронах, і гальмує потенціал певної дії.

Гліцин може мати слабку заспокійливу дію через вплив на вегетативні центри та центри неспання. При вживанні менше ніж 0,5 г працює на рівні плацебо, але більша доза може мати абсолютно інший вплив.

Як гліцин впливає на психіку – які наслідки можуть бути після прийому

Які негативні наслідки від вживання гліцину можуть бути

У своїх дослідженнях команда вчених виявила, що миші, у яких є ця амінокислота, показали стійкість до стресу. Таким чином вчені помітили, що гліцин може посилати в мозок сигнал сповільнення, що може сприяти депресії та тривожності.

Гліцин продається як харчова добавка для поліпшення настрою та сну. Це пояснюється його здатністю по-різному діяти на різні типи клітин. Гліцин посилає сигнали уповільнення в одні типи клітин, одночасно посилаючи сигнали збудження в інші.

Як гліцин впливає на психіку – які наслідки можуть бути після прийому

Сьогодні необхідні додаткові дослідження, щоб зрозуміти, як організм підтримує правильний баланс амінокислот і як це впливає на активність клітин мозку.

Проте таке відкриття впливу гліцину на мозок людини може вдосконалити лікування депресії у майбутньому та посприяти розробці більш ефективних препаратів.

Ще про здоров’я: Найшкідливіша риба для здоров’я, яку краще виключити із раціону

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×