1253
1253

Виплати ВПО з 1 вересня: з’явилося рішення Кабміну – що відомо

Виплати ВПО з 1 вересня: з'явилося рішення Кабміну - що відомо

Уряд продовжив виплати ВПО до лютого 2025 року. В Мінсоцполітики розповіли, чи потрібно буде подавати заяву на оформлення допомоги.

Про це розповідають “Новини України – НСН” з посиланням на Мінсоцполітики.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про продовження виплат допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з вразливих категорій. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 30 серпня 2024 року.

Згідно з постановою, розробленою Міністерством соціальної політики, виплати будуть продовжені на пів року – до лютого 2025 року. Це стосується тих внутрішньо переміщених осіб, у яких термін отримання допомоги мав закінчитися в серпні 2024 року.

Важливо зазначити, що продовження виплат відбудеться автоматично, і ВПО не потрібно додатково звертатися до органів соціального захисту. Однак, протягом місяця буде проведено перевірку фінансово-майнового стану родин для підтвердження їх відповідності критеріям отримання допомоги.

Виплати ВПО з 1 вересня: з’явилося рішення Кабміну – що відомо

Виплати ВПО з 1 вересня: з'явилося рішення Кабміну - що відомо

Наразі понад 1,2 мільйона українців, які були змушені покинути свої домівки через війну, отримують цю допомогу. Більшість з них користуються підтримкою держави вже півтора-два роки, а деякі – навіть три роки.

Критерії для отримання права на виплату залишаються незмінними з березня 2024 року. Якщо з технічних причин виплату не було продовжено автоматично, але особа має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення або ЦНАП.

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Ще новини України: Грошова допомога одиноким батькам: скільки платять у 2024 році і як оформити онлайн

Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×