773
773

Українців попередили про затримку соціальних виплат – в чому причина

Українців попередили про затримку соціальних виплат – в чому причина

У Мінсоцполітики попереджають про можливу затримку соціальних виплат. Оксана Жолнович пояснила, чому такі витрати опинилися на другому місці за важливістю.

Про це розповідають «Новини України –НСН».

Багато українців отримують соціальну допомогу від держави. У червні люди скаржилися на серйозну затримку виплат. І, як з’ясувалося, найближчим часом така ситуація може повторитись.

У новому інтерв’ю виданню Mind міністр соціальної політики Оксана Жолнович підтвердила, що під час війни держава має важливіші витрати – військові. Тому соціальні виплати опиняються на другому місці.

“Звісно, можуть бути затримки, бо першочергово Казначейство покриває військові видатки. Але після них, на другому рівні, стоять соціальні”, – заявила Оксана Жолнович.

Українців попередили про затримку соціальних виплат – в чому причина

Українців попередили про затримку соціальних виплат – в чому причина

Оксана Жолнович

При цьому міністр соціальної політики поспішила заспокоїти українців. Жолнович наголосила, що попри можливі затримки через несистемність надходження коштів гроші будуть виплачені, оскільки вони передбачені в державному бюджеті.

“До сьогодні ми майже уникали цього – лише інколи траплялися поодинокі випадки, коли затримувалися планові платежі на декілька днів”, – додала Жолнович.

Міністр соціальної політики також прокоментувала інформацію про можливе скорочення соціальних виплат. З її слів, такий процес не планується. Натомість Мінсоцполітики співпрацює зі Світовим банком для збільшення виплат малозабезпеченим у 2025 році.

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Ще новини України: Треба скорочувати виплати через економічні труднощі: Мінсоцполітики 

Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×