658
658

Чи враховується допомога 21 000 грн до сукупного доходу сім’ї?

Чи враховується допомога 21 000 грн до сукупного доходу сім’ї

Чи враховується допомога 21 000 грн до сукупного доходу сім’ї? Відповідь на це питання офіційно дали у Пенсійному фонді України.

Тут нагадують, що особам, які фактично проживають у Сумській, Харківській, Херсонській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Чернігівській областях у 10-кілометровій зоні від державного кордону з Російською Федерацією або на лінії зіткнення (на момент подання заяви), та/або на територіях активних і можливих бойових дій, у житлових будинках і приміщеннях, що опалюються твердим пічним побутовим паливом, виплачується одноразова грошова допомога на опалення в сумі 21 000 грн на домогосподарство в опалювальному сезоні 2024-2025 років.

Порядок надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.2024 № 993).

Чи враховується допомога 21 000 грн до сукупного доходу сім’ї

Чи враховується допомога 21 000 грн до сукупного доходу сім’ї

 У пенсійному фонді повідомляють, що отримана грошова допомога не враховується до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства (абзац 2 пункту 16 зазначеного Порядку).

Нагадаємо, раніше ми повідомляли: Грошова допомога мешканцям прифронтових територій: стало відомо, хто в першу чергу отримає 21 тис грн

А також: Грошова допомога до 36 000 гривень на сім’ю – хто і на що може отримати гроші

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу