Купити квартиру в Дніпрі

77
77

Різниця між цінами на побутову хімію в Україні та Польщі: де дешевше

ціни на побутову хімію в Україні та Польщі

Ціни на побутову хімію в Україні та Польщі не відрізняються кардинально., а от зарплати різняться. Порівняльний аналіз цін на засоби для чищення та гігієни

Якщо порівняти купівельну спроможність українців і поляків, то нашим західним сусідам набагато простіше утримувати себе в чистоті, адже ціни на побутову хімію приблизно однакові, а от зарплати різняться. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Жителі західних регіонів України частенько роблять “набіги” на сусідню країну, закуповуючи там засоби побутової хімії. Кажуть, що там ці товари дешевші, ніж в Україні, а тому вигідніше скупитися там дрібним оптом – аби вистачило на місяць чи більше.

Журналісти одного з українських ЗМІ вирішили з’ясувати, чи це так насправді: чи справді в Польщі побутова хімія набагато дешевша. Для чистоти експерименту взяли за основу одну й ту саму торгову мережу – “Ашан Україна” та Auchan у Польщі, скориставшись цінами з порталів онлайн-покупок. Порівнювали за поточним курсом злотого – 7,15 гривні.

Пральний порошок

ціни на побутову хімію в Україні та Польщі

Кілограмове пакування прального порошку Ariel в Україні коштує 67,80 грн, у Польщі — 63,56 грн.

Засіб для миття посуду

Популярний засіб Fairy у нас коштує 50,50 гривні, а в Польщі – 47,26.

Туалетний папір

За туалетний папір Zewa в Україні просять 15,55 грн. за штуку, а в Польщі — 13,65 грн.

Зубна паста

В Україні тюбик зубної пасти Aquafresh коштує 38,80 грн, а в Польщі – 34,17 гривні.

Шампунь для волосся

Різниця між цінами на побутову хімію в Україні та Польщі: де дешевше

Балон із шампунем для волосся ємністю 400 мл в Україні коштує 64,90 грн, а в Польщі за такий самий хочуть 92,80 гривні.

Отже, якщо мити волосся рідко, то в Польщі ціни на побутову хімію виходять дешевшими. Однак ця різниця в ціні не є критичною. І якщо врахувати витрати на дорогу туди й назад, то виходить, що шкурка вичинки не вартує.

Але при цьому, якщо врахувати рівень зарплати в Україні та Польщі, то, звичайно, порівняння буде зовсім не на нашу користь. Адже у наших сусідів із 2022 року мінімальну зарплату підвищили до 3000 злотих (приблизно 21,5 тис. гривень), а в нас вона становить лише 6,5 тисячі.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×