Купити квартиру в Дніпрі

72
72

Якого популярного діагнозу не існує насправді – відповідь лікаря

Якого популярного діагнозу не існує насправді – відповідь лікаря

Лікар-невролог розповіла, якого популярного діагнозу не існує насправді. Такого діагнозу немає навіть в Міжнародній класифікації хвороб

Вегето-судинна дистонія (ВСД) – поширений діагноз, який багатьом ставили ледь не з дитинства. Він описується, як стан, при якому порушується робота “вегетативної нервової системи”, і ставиться людям, які скаржаться на втому, поганий сон, нервозність тощо. Насправді ж такого діагнозу не існує.

Про це розповіла лікарка-неврологиня Ольга Глінська в Instagram-спільноті Sviy.doc. Про це повідомляє НСН.

Чому ВСД – діагноз-фікція?

ВСД – це діагноз-привид, адже його не існує навіть в Міжнародній класифікації хвороб. Якщо ви приходите до лікаря і скаржитеся на запаморочення, погіршення пам’яті, поганий сон, послаблену концентрацію уваги, головні болі, роздратованість і нервозність, швидше всього вам встановлять діагноз – вегето-судинна дистонія.

ВСД – такого діагнозу не існує насправді

Якого популярного діагнозу не існує насправді – відповідь лікаря

Якщо діагноз встановлено невірно, відповідно, і лікування теж буде невірним. Ноотропні, судинні препарати, які вам можуть призначити, не мають ніякої дії на такі скарги.

Адже під маскою ВСД можуть критися інші захворювання, такі як мігрень, головний біль напруги, тривожні розлади, розлади ендокринної системи, а також депресія.

Якщо вам встановили такий діагноз, знайдіть “справжнього”, доказового невролога, який спростує діагноз ВСД і встановить вірний діагноз.

До неіснуючих також можна віднести такі “діагнози”, як:

Авітаміноз – захворювання людей і тварин, що розвиваються внаслідок тривалого недостатнього забезпечення одним (моноавітамінози) або кількома (поліавітамінози) вітамінами.

Діатез – ставлять його найчастіше дітям і його симптомами є попрілості, потертості та пелюшковий дерматит. Вважається, що з віком відбувається зміцнення імунітету, і дитина “переростає” свій діатез.

Дисбактеріоз – якісна зміна нормального видового складу бактерій (мікробіоти) кишечника або шкіри, яка є симптомом багатьох хвороб. Дисбактеріоз нібито виникає внаслідок порушення рівноваги кишкової мікрофлори через низку можливих причин: вживання антибактеріальних речовин, неправильного харчування, порушення функції імунітету тощо.

Ще новини України:  Інфекційний мононуклеоз – педіатр розповіла про симптоми захворюванням

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×