Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як змінити місце прописки у додатку “Дія”: покрокова інструкція

Як змінити місце прописки в Україні? Тепер це можна зробити не виходячи з дому через програму “Дія”.

НСН з посиланням на “Апостроф” розповідає, як це зробити.

Вхід до програми та вибір розділу

змінити місце прописки

Після відкриття програми потрібно вибрати розділ “Послуги” та “Зміна свого місця реєстрації”.

змінити місце прописки

Як змінити місце прописки у додатку “Дія”. Вибір адреси

Далі необхідно вибрати адресу нової реєстрації – власне житло чи житло іншого власника.

змінити місце прописки

Якщо обрано житло іншого власника, необхідно отримати підтвердження від нього. Це робиться через QR-код або посилання, яке висвітиться. Якщо власників кілька, запит надсилається одному з них, а він, своєю чергою, надсилає його іншим. Після отримання підтвердження надходить повідомлення.

Якщо житло перебуває в іпотеці або довірчій власності, потрібно звернутися до іпотекодавця та отримати згоду на реєстрацію місця проживання. Зі згодою заявник має звернутися офлайн до ЦПАУ.

Введення контактних даних

Далі необхідно вказати усі свої контактні дані. Військовозобов’язаним, яких “Дія” не знайшла реєстру, необхідно вказати дані військово-облікового документа. За його відсутності слід звернутися до військкомату, тому що в цьому випадку немає можливості скористатися послугою зміни місця реєстрації.

Підпис заяви

Після цього слід підписати заяву. У разі реєстрації в житлі іншого власника спочатку його підписує він. Це робиться за допомогою “Дія.Підпис”. Якщо його немає, він створюється автоматично при підписанні заяви.

Оплата

Послугу можна сплатити за допомогою смартфона. Стандартна сума адміністративного збору – 37,22 грн. Якщо ж реєстрація місця проживання здійснюється пізніше ніж через 30 днів після зняття з попереднього місця проживання, тоді вартість зростає до 62,03 грн.

Отримання повідомлення

Після оплати заяву відправляється на обробку до реєстратора. Зазвичай це займає трохи більше одного дня. Після всіх необхідних процедур заявник отримує повідомлення про результат.

На порталі «Дія» можна пройти навчання та отримати сертифікат – яку освіту можна здобути

У додатку «Дія» з’явиться нова функція – опитування і петиції

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×