Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У Святого Миколая почали вірити більше українців, а Різдво та Новий рік – найулюбленіші свята

У Святого Миколая почали вірити більше українців, а Різдво та Новий рік - найулюбленіші свята

62% українців зізналися, що вірять у Святого Миколая, що на 10% більше, ніж торік. А от кількість людей, які вірять у Діда Мороза, залишилася, як і торік, — 31%.

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи «Рейтинг», передає Громадське, інформує НСН.

Найбільше у Святого Миколая вірять на Заході — 73%. В інших регіонах таких понад 50%, тільки у Києві лише 49% людей зізналися у вірі у Святого Миколая. У Діда Мороза відносно більше вірять на Сході (39%) та Півдні (36%).

Водночас 56% респондентів назвали своїм найулюбленішим новорічним святом Різдво (56%). Для 28% це Новий рік, для 6% — День Святого Миколая. Різдво відносно більше люблять на Заході, а Новий рік на Півдні та Сході.

Різдво 7 січня святкують 77% опитаних. 15% сказали, що відзначають це свято двічі 7 січня та 25 грудня. Лише 3% святкують Різдво лише у грудні на 5% взагалі не святкують.

Раніше ми писали: Різдвяні свята: добірка найгарніших українських колядок

Опитування проводили 2-4 січня 2021 року серед громадян від 18 років в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Методом CATI, на основі випадкової вибірки мобільних номерів, опитали 2500 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×