Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У РНБО України не виключають, що Росія може розмістити ядерну зброю в Криму

У РНБО України не виключають, що Росія може розмістити ядерну зброю в Криму

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов не виключає, що Росія може розміщувати ядерну зброю в окупованому Криму. На такий крок Кремль може піти, якщо Росія почне програвати.

Про це з посиланням на Радіо Свобода передає Українська правда, інформує НСН.

“Те, що там (у Криму – ред.) може бути ядерна зброя – такого підтвердження остаточного у нас немає. Але те, що це може відбутися найближчим часом, ми чітко усвідомлюємо. Це буде залежати від багатьох факторів, і якщо росіяни будуть бачити, що програють, то обов’язково повернуться до цього питання”,

— заявив секретар РНБО.

Питання присутності російської ядерної зброї в Криму – дискусійне. У 2016 році на півострові помічали ракетні установки, які можуть транспортувати ядерні заряди.

Мілітаризацію анексованого півострова і ситуацію в Чорноморському регіоні обговорили українські та американські політики, дипломати і військові аналітики.

Екс-командувач армії США в Європі Бен Ходжес вважає, що ядерна зброя на Кримському півострові – ключ для подальшого наступу і поширення геополітичного впливу Росії. Якщо Росія піде в наступ, удар з боку Криму буде частиною масштабної операції, каже він.

На думку американського військового, щоб зупинити наступ від Криму, Україні потрібні власні мобільні підрозділи і розвинена транспортна інфраструктура, адже “українські сухопутні війська повинні рухатися якомога швидко – швидше, ніж можуть переміщатися російські сили”.

“Ми повинні бути впевнені, що вони (росіяни – ред.) ніколи не зможуть перекинути ядерну зброю в Крим і не зможуть її використовувати, щоб у подальшому розширювати стартовий майданчик для свого шкідливого впливу, який вони вже поширюють у Сирії, на Кавказі, Балканах і зараз навіть у Лівії…

Переконаний, це буде загроза відразу з декількох напрямків. Вони не будуть намагатися вторгнутися тільки в одному регіоні. Підуть у наступ або під приводом гуманітарної кризи в Криму – через нібито нестачу води, або для того, щоб ввести ще більше “миротворців” у Придністров’ї, або знайдуть ще якийсь привід, щоб увірватися в Білорусь”,

— зазначив Бен Ходжес.

Раніше ми писали: Російські військові вбили ведмедицю і ведмежа, які вилізли на підводний човен
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×