Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Шахраї увігнали у борги – зламали Приват24 і взяли 62 тисячі кредиту

Клієнтка ПриватБанку стверджує, що шахраї взяли на неї кредит, зламавши Приват24, а банк не став перешкоджати цьому, хоч і знав про ситуацію. Загальна сума незаконно оформленого на неї кредиту, за її ж словами, становила 62 тис. грн.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Обозреватель.

Скарга клієнтки ПриватБанку

На сайті “Мінфін” клієнтка банку під ніком kapshuk123 розповіла, що у неї вкрали телефон, у чохлі якого була карта ПриватБанку. Незабаром зловмисникам вдалося:

  • увійти до її облікового запису в Приват24;
  • відкрити кредитний ліміт на 32 тис. гривень;
  • зняти ці гроші.

У відповідь kapshuk123 зателефонувала на гарячу лінію банку із проханням заблокувати її картку. Там же, за її словами, її запевнили, “що зламати у них не вийде” – і заблокували лише пенсійну картку, яка і була в чохлі телефону.

“А на кредитну, як потім з’ясувалося, було взято ще й кредит і були здійснені покупки в інтернеті на суму 30 тис. грн. Банк нічим допомогти не може, лише нараховує відсотки. Загалом мене обікрали на 62 тис. грн”,нарікає kapshuk123.

Відповідь представників банку

У відповіді під постом kapshuk123 представник ПриватБанку зазначив, що провернути описані нею операції шахраї могли лише отримавши доступ до Приват24. По суті, повторивши та підтвердивши те, про що вона й сама сказала.

Крім цього, у банку зазначили, що банк “робить усе, щоб уберегти кошти клієнтів від шахраїв”. Проте клієнти мають і самі дбати про безпеку своїх грошей.

“Описані операції доступні лише за наявності доступу до Приват24. Маючи тільки фінансовий номер здійснити вхід до облікового запису немає можливості, адже необхідно знати також пароль від облікового запису або ПІН-код картки (для відновлення доступу), які відомі лише клієнту-власнику картки. Зі свого боку ми робимо все, щоб уберегти кошти клієнтів від шахраїв і наголошуємо, що клієнт сам може не дати заволодіти своїми грошима”,йдеться у відповіді банку.

ПриватБанку

У ПриватБанк обманним шляхом нав’язують нові умови обслуговування

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×