Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Розмова Байдена з Зеленським: у Білому домі розповіли деталі

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови запевнив свого українського колегу Володимира Зеленського в тому, що США застосують “рішучі економічні та інші заходи” в разі широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це йдеться в заяві на сайті Білого дому, пише LB.ua, передає НСН.

“Президент Байден висловив глибоке занепокоєння Сполучених Штатів і наших європейських союзників з приводу агресивних дій Росії щодо України і дав зрозуміти, що США та наші союзники нададуть відповідь рішучими економічними та іншими заходами у разі подальшого військового втручання”,сказано в заяві.

“Провокаційне питання”: Путін не відповів прямо, чи нападе Росія на Україну

Зазначається, що Байден підтвердив непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України. Американський лідер також чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати та їхні союзники і партнери віддані принципу “без України ніяких рішень чи дискусій щодо України”.

“Лідери закликали Росію до деескалації напруженості та погодилися, що дипломатія є найкращим способом досягти значного прогресу у врегулюванні конфлікту. Президент Байден підкреслив готовність Сполучених Штатів брати участь у підтримці заходів зміцнення довіри для просування імплементації Мінських домовленостей, на підтримку Нормандського формату”,йдеться в заяві.

Нагадаємо, президент США Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Розмова тривала близько 1,5 години.

Зеленський і Байден обговорили безпекову ситуацію навколо України та перспективи активізації мирного врегулювання. Сторони також обмінялися оцінками перебігу та результатів перемовин лідерів Сполучених Штатів і Росії.

Байден відмовився йти на поступки Путіну щодо перспективи членства України в НАТО

Глави держав також предметно обговорили шляхи безпекової, фінансової та політичної підтримки України у протидії гібридній агресії. Окрему увагу президент України приділив проблематиці енергетичної безпеки нашої держави.

Фото: Колаж 24 каналу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×