Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

5 порад, як виявити небезпечні мандарини

У період новорічних свят на мандарини високий попит. Проте, мало хто знає, які ознаки вкажуть на зіпсований плід цитрусу. Як виявити небезпечні мандарини?

Не все те мандарин, що мандарин

як виявити небезпечні мандарини

“Родичів” у мандаринів вистачає: тут є і клементин, і сацума, і міннеолас. Всі вони зустрічаються на ринках та магазинах України. Однак, якщо ви орієнтуєтесь на певні смакові якості, варто знати, що клементини та сацума солодкі та майже не мають зернят. Вони також досить довго зберігаються. А от мандарин по своїй природі кислуватий.

Як виявити небезпечні мандарини? Більша вага = більше соку

Щойно мандарин зривають з дерева, він вже починає помаленьку втрачати кількість соку всередині. Відповідно і його вага зменшуватиметься. Тож якщо продавець накидав вам у торбу багато мандаринів, а їх вага так і не досягла 1-2 кілограма, ймовірно, фрукти вже залежалися або не мають багато нектару.

Ціни на цитрусові в Україні перед Новим роком змінилися

Звертайте увагу на шкіру

як виявити небезпечні мандарини

Аби пересвідчитись у свіжості плоду, зверніть увагу на шкірку. Вона має бути твердою та не легко відходити. Якщо шкірка тоненька та легко знімається, це означає, що продукт потихеньку втрачає соковитість.

Дивимось на “тім’ячко”

Дивіться уважно на місце, з якого мандарін кріпився до дерева. Місце зриву має бути білим та м’яким. Якщо там є коричневі плями, значить плід вже засихає.

Як виявити небезпечні мандарини? Листя теж індикатор

як виявити небезпечні мандарини

Якщо вам пощастило обирати мандарини, які мають гілочки та листя. зверніть увагу на їх колір. Соковите, зелене, м’яке листя каже про те, що фрукти надзвичайно свіжі.

Про це НСН дізнався з повідомлення Новини.LIVE

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×