Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Платні одноразові пакети з 10 грудня – роз’яснення міністра

Новина про платні одноразові пакети з 10 грудня неабияк схвилювала багатьох українців. Зараз у супермаркетах можна помітити, як деякі з покупців беруть побільше поки що безкоштовних пакетів для овочів, фруктів тощо – вірогідно, готують «стратегічний запас». Тим часом, міністр екології Руслан Стрілець запевняє, що одноразові пластикові пакети ніколи не були безкоштовними, повідомляє НСН, посилаючись на канал-24.

Очільник Міндовкілля зазначив, що набуття чинності положень закону з 10 грудня не означатиме, що пакетів не буде. Вони залишаться на прилавках, і їх можна буде придбати за гроші.

“Пакети повністю не зникнуть, але тепер вони не мають поширюватися безкоштовно. Спочатку потрібно встановити ціну, щоб люди зрозуміли, чи потрібно їм це купувати”, – підкреслив Руслан Стрілець.

Платні одноразові пакети з 10 грудня – роз’яснення міністра

Руслан Стрілець

Крім того, він зазначив, що ціна тонкого пакету завжди закладалася у вартість товару, який ми купуємо, наприклад, овочі або фрукти.

У ціну товару закладалася вартість навіть не одного пакету, а значно більше. Та я думаю, що на загальній вартості товару це не позначиться, – пояснив урядовець.

Тобто, слова Стрільця можна розуміти так, що після того, як вартість пакету вилучать із загальної вартості товару, товар не подешевшає.

Платні одноразові пакети з 10 грудня – роз’яснення міністра

Скільки коштуватимуть одноразові пакети?

Глава Міністерства повідомив, що вартість пакетів визначатимуть торговельні мережі. Крім того, багато з них запропонують покупцям альтернативу – еко-сумки.

За його інформацією, досвід європейських країн показав, що з введенням обмежень вартість пакетів зростає в 3 – 4 рази, а їх використання зменшується на 65% – 90%.

За даними Руслана Стрільця, середній термін використання одноразового надтонкого пакету – 20 хвилин, після чого він викидається на звалище, де розкладається понад 50 років.

Платні одноразові пакети з 10 грудня – роз’яснення міністра

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вартість одноразових пластикових пакетів становитиме приблизно 2-3 гривні за штуку.

Акції в АТБ “7 днів” з 2 по 8 грудня

Платні одноразові пакети в Україні вже з грудня

З 10 грудня в Україні заборонять безкоштовні пластикові пакети – яка буде ціна

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×