Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Заявку в кандидати на усиновлювача дитини можна буде подати на порталі «Дія»

Незабаром на порталі «Дія» можна буде подати заявку, щоб стати кандидатом в усиновлювачі дитини

Над впровадженням цього проєкту працюють фахівці Міністерства цифрової трансформації спільно з Міністерством соціальної політики.

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Hromadske

Наразі щоб стати усиновлювачем, потрібно збирати паперові документи та довідки, нести їх до служб у справах дітей та довго чекати на результат. Федоров каже, що тоді втрачається дорогоцінний для дітей час. Тому відомство спрощує цей процес.

Заявку в кандидати на усиновлювача дитини можна буде подати на порталі «Дія»

«Послуга онлайн полегшить подання необхідних документів для людей, які бажають усиновити дитину. А також прискорить перевірку документів працівниками служби у справах дітей. Крім того, послуга онлайн дозволить мінімізувати корупційну складову», — переконує міністр.

Також новий сервіс дозволить отримати онлайн-консультацію з питань усиновлення через портал «Дія». Наразі Мінсоцполітики опрацьовує пропозиції від регіонів та державних органів стосовно реалізації цього проєкту.

Федоров нагадує, що електронні послуги на порталі «Дія» реалізують у межах проєкту, який впроваджує організація UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції.

Усиновлення дітей в Україні

Голова правління громадської спілки «Українська мережа за права дитини» Дар’я Касьянова у вересні 2021 року розповідала,  що усиновлення дітей в Україні за останні п’ять років скоротилося у 2,5 рази.

За її словами, на зменшення кількості усиновлених дітей впливають зокрема соціально-економічна ситуація та пандемія COVID-19. Коронавірус перешкоджав проведенню занять для усиновителів, відвідуванню інтернатів і своєчасним судовим засіданням. Ще одна причина — завершальний етап адміністративної реформи.

Як електронні сервіси змінили життя українців у 2021 році

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу