Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Підвищення пенсій у розмірі 500 гривень – коли проведуть індексацію

У грудні 2021 року Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2022 рік. У ньому передбачено понад 200 млрд гривень на підвищення пенсій шляхом щорічної березневої індексації та низку інших компенсаційних відрахувань

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, виплати непрацюючих громадян зростуть в середньому на 14%, що становить близько 500 гривень. Про це прем’єр повідомив під час брифінгу за результатами засідання Ради національної безпеки. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

З 1 березня 2022 року передбачено підвищення пенсій шляхом індексації:

  •  для осіб віком 75-80 років – на 400 гривень;
  •  для осіб старших 80 років – на 500 гривень.

Водночас мінімальний розмір пенсії становитиме 2500 гривень. Це стосуватиметься майже 1 млн громадян.

Якщо у пенсіонера старше 70 років буде достатній трудовий стаж (35 років для чоловіків та 30 років для жінок), то мінімальна пенсія становитиме не менше 3000 гривень.

Військові пенсіонери, ліквідатори з інвалідністю також отримають підвищення у розмірі від 700 до 1500 гривень, оскільки їхні пенсії вищі.

Підвищення пенсій у розмірі 500 гривень - коли проведуть індексацію

З 1 березня також збільшаться мінімальні пенсії для тих, хто не має відповідного страхового стажу. 2022 року під індексацію вперше потраплять ті категорії пенсіонерів, яких виключили зі списку у 2017 році. Йдеться про чиновників, учених, суддів тощо. Раніше їх пенсії індексували не в березні, а окремо.

Перерахунок буде індивідуальним, адже сума підвищення залежить від кількості стажу та віку кожного конкретного пенсіонера. Звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно, перерахунок проведуть автоматично, і вже у квітні пенсіонери отримають на руки пенсії з надбавкою.

Рівень державної допомоги для пенсіонерів старших 75 та 80 років з березня становитиме 456 та 570 гривень відповідно.

Вже з 1 квітня розпочнеться другий етап індексації та виплати перерахують працюючим пенсіонерам. При цьому перерахунку враховуватиметься отриманий страховий стаж та поточна зарплата пенсіонера.

Назвали категорію населення, якій не передбачена індексація пенсії

Читайте нас у google-новинах

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×