Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Обов’язковий техогляд : що потрібно знати водіям

Україна, виконуючи Угоду про асоціацію з ЄС, у вересні 2022 року має запровадити обов’язковий техогляд легкових автомобілів. Відповідний законопроект з поправками ще не оприлюднений, тому існує багато недостовірної інформації щодо обов’язкового ТО

Про те, яким буде обов’язковий техогляд НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

У законопроекті, який підготувало МВС, передбачається, що технічний стан легкових автомобілів потрібно перевіряти через чотири роки після реєстрації, а потім кожні два роки. Техогляд зобов’язані проходити нові власники машин протягом 10 днів після перереєстрації на своє ім’я, після ДТП (якщо були пошкоджені елементи, що впливають на безпеку).

техогляд авто в Україні

При техогляді перевірятимуть системи кермового та гальмівного управління, зовнішні світлові прилади, світлопропускання скла, газобалонне обладнання, інші елементи в частині безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища.

За попередньою інформацією, вартість техогляду для легкових машин складе 1000 гривень, а для вантажних – 1500 гривень. Якщо автомобіль зупинять без техогляду або з простроченим техоглядом, водія оштрафують на 1700 гривень. При повторному правопорушенні протягом року – позбавлення прав водія.

У законопроекті передбачається так звана придорожня технічна перевірка. Технічний стан автомобілів вибірково перевірятимуть прямо на дорозі. Для цього поліція отримає пересувні станції. Крім того, техогляд на дорозі зможуть робити посадовці центрального органу виконавчої влади, що реалізують державну політику з питань безпеки на наземному транспорті.

Обов’язковий техогляд авто в Україні – скільки коштуватиме і кому проходити

Що перевірятимуть під час техогляду – автомобілістам на замітку

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×