Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Наступний масштабний перерахунок пенсій буде у жовтні

У квітні Мінсоцполітики здійснить автоматичний перерахунок пенсій для непрацюючих людей, а наступний після березня великий перерахунок пенсій очікується у жовтні

Міністерство у разі підвищення виплат враховувало індивідуальні обставини. Про це в ефірі телеканалу “Дом” розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Главком.

Вона нагадала, що з 1 березня для 10,2 млн. українців пенсії та соціальні виплати будуть підвищені на 14%.

«У січні ми вже зробили перерахунки пенсій ліквідаторам із інвалідністю аварії на Чорнобильській АЕС. У середньому десь 2500 грн отримали підвищення. Зараз ми працюємо над перерахунками пенсій із березня, про які я вже говорила. Виплати буде підвищено 10,2 млн пенсіонерів. Якщо це страхова пенсія, то загалом буде доплата по 400 грн. У військових – майже 600-700 грн. доплата. Як я раніше говорила, найменші пенсійні виплати будуть підвищені з 1934 грн до 2100 грн», – наголосила вона.

Під цю програму підпадають нові пенсії, хоча вони не індексуються, та виплати багатодітним сім’ям.

«До цієї програми ми також включили багатодітні сім’ї. Ми маємо 257 тис. багатодітних сімей, яким з 2019 року не підвищувалася допомога. Наразі це 1 700 грн, буде 2 100 грн для цієї категорії людей», – продовжила міністр.

наступний перерахунок пенсій буде у жовтні

Марина Лазебна

Крім того, передбачено виплати за віком.

«Люди дуже чекали вікових доплат, коли пенсіонеру за 80 років ми в 2020 році дали 500 грн. Щомісяця це не одноразова допомога. Минулого року ми дали 75-річним пенсіонерам по 400 грн. Ці виплати також проіндексуються. Наприклад, 500 грн для пенсіонера, старшого за 80 років, вже буде 570 грн. А де 400 грн – буде 456 грн», – уточнила голова Мінсоцполітики.

Міністерство у разі підвищення виплат враховувало індивідуальні обставини

Ми максимально охопили людей, щоб нікого не забути. Особливо там, де найменші виплати. Пенсія – дуже індивідуальний механізм. Він залежить від того, хто скільки працював, яка заробітна платня була. І іноді, можливо, несправедливо, бо люди з малою зарплатою йдуть на маленькі пенсії, але мають великий стаж», – зазначила вона.

За словами міністра, у квітні Мінсоцполітики здійснило автоматичний перерахунок для непрацюючих людей. 3 тис. грн. у відомстві планують зафіксувати як мінімальну пенсійну виплату з жовтня 2022 року.

«А наступний масштабний перерахунок буде у жовтні. Це вже ухвалене рішення, до речі. У жовтні, по-перше, пенсіонерам віком понад 70 років дамо по 300 грн щомісячну доплату за програмою президента за віковими доплатами. І найголовніше – мінімальна пенсія в країні для цих людей не буде меншою за 3 тис. грн. Для нас це теж масштабний крок, бо ми знаємо, що є і 1934 грн, 2100 грн і 2500 грн. І ми хочемо 3 тисячі грн зафіксувати як мінімальну пенсійну виплату із жовтня 2022 року», – сказала Лазебна.

Надбавки до виплат отримають пенсіонери навіть без індексації пенсій

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×