Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Надбавки до виплат отримають пенсіонери навіть без індексації пенсій

Перерахунок пенсій торкнеться працюючих та непрацюючих пенсіонерів. Надбавки отримають навіть ті пенсіонери, яким не передбачено індексації пенсій

У Міністерстві соціальної політики запропонували доплачувати надбавку тим категоріям пенсіонерів, чию пенсію не буде проіндексовано у березні 2022 року. Відомство має намір почати доплачувати 135 грн. на місяць. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті U-NEWS.

Мінімальна пенсія непрацюючим пенсіонерам без повного страхового стажу має зрости до 2100 грн. А мінімальна пенсія за інвалідністю, якщо у пенсіонера повний страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків) має підвищитись до 2300 грн.

надбавки отримають пенсіонери навіть без індексації пенсій

В Україні 2022 року планується кілька етапів підвищення пенсій. Зокрема, з 1 березня передбачено індексацію пенсій для понад 10 млн пенсіонерів. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмігаль.

Індексація пенсійних виплат на 14% передбачена для:

  • осіб, які отримують страхові пенсії, призначені до 2019 року – не менше ніж 100 грн, а в середньому – на 500 грн;
  • військовослужбовців – середній розмір підвищення складе 700 грн;
  • осіб, які отримують мінімальну пенсію по інвалідності через аварію на ЧАЕС та інші пенсії, призначені ліквідаторам трагедії на ЧАЕС — пенсія в середньому зросте на 400 грн.

Підвищення пенсій у розмірі 500 гривень – коли проведуть індексацію

Вихід на пенсію у 2022 році: що змінилося, які документи потрібні

Достроковий вихід на пенсію – у якому разі це можливо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×