Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Чи потрібні фруктові соки у раціоні малюків – лікар розвіяв черговий міф

Ми звикли до того, що фруктові соки корисні. Особливо дітям. Є навіть спеціальні заводи, де виготовляють соки для дітей. Але чи так це насправді?

Знаменитий педіатр Євген Комаровський вчергове розбиває стереотип, що склався, – дітям фруктові соки не потрібні. Про це він розповіла на своєму YouTube-каналі. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Факти Здоров’я

– Я вас здивую, – заінтригував доктор Комаровський. – Але дітям не треба давати фруктові соки.

Він пояснив, що сік – це просто дуже солодка вода, в якій розчинений вітамін С. Безумовно, вітамін С потрібний і корисний, але все найцінніше для дитячого організму міститься в м’якоті фруктів. І коли з плоду вичавлюють сік, то корисності не потрапляють у нього.

– Звертаю увагу на те, що фруктовий сік – це концентрат вуглеводів та цукрів, – наголосив Комаровський. – Нині у рекомендаціях дієтологів усього світу майже відсутні поради давати дітям соки.

Так, це зручно та смачно, і діти воліють пити сік, а не гризти яблука. Але лікар настійливо рекомендує за будь-якої можливості замінювати фруктові соки цільними фруктами.

Чи потрібні фруктові соки у раціоні малюків – лікар розвіяв черговий міф

А як же малюки, які ще не можуть гризти яблука?

– Тут я раджу давати дитині фруктове пюре, – відповів педіатр.

Виняток!

– Сік, та ще й розбавлений водою, треба давати дітям, коли вони хворіють на гострі респіраторні захворювання з високою температурою, – порадив Комаровський.
– Ось у цьому випадку яблучний сік буде кращим за будь-яку крапельницю.

Запам’ятали? Тільки у випадках патологічної втрати рідини при високій температурі та інфекційному захворюванні. А здорові діти та їхні батьки мають гризти яблука.

Згідно з дослідженнями вчених Пенсільванського університету в США, якщо половину тарілки, призначеної для дитини, заповнити овочами та фруктами, це реально допоможе зробити її харчування кориснішим і здоровiшим.

Лікар назвав єдиний вітамін, який потрібно приймати додатково

Чи варто робити ставку на заморожені овочі та фрукти – МОЗ

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу