Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Чи варто робити ставку на заморожені овочі та фрукти – МОЗ

Заморожені овочі і фрукти можуть бути альтернативою свіжій городині і продуктам садівництва. А в деяких випадках заморожені плоди можуть навіть виявитись кориснішими, аніж свіжі

У МОЗ Україні розповіли, чи варто робити ставку на заморожені овочі і фрукти, якщо йдеться про користь для організму. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Виявляється, заморожені продукти рослинного походження можуть зберігати всі ті самі поживні речовини, що й свіжі. Навіть більше: все залежить від того, як довго зберігаються свіжі овочі і фрукти. Чим довший термін їхнього зберігання, тим менше залишається в них поживних речовин

Чи варто робити ставку на заморожені овочі та фрукти - МОЗ.

Вони буквально “вивітрюються” з плоду. Під час зберігання фрукт або овоч підтримує свою життєдіяльність, “висмоктуючи” сам із себе поживні речовини. А от заморожений продукт усі ці речовини зберігає. Але тут відіграє важливу роль проміжок часу, який минув між тим, як продукт був зірваний, і як його заморозили. Чим менший цей проміжок часу, чим свіжішим ви заморозили овоч або фрукт, тим більше збереглося в ньому поживних речовин.

Отже, якщо ви зірвали плоди у своєму саду чи на городі і маєте намір їх заморозити, то не тримайте їх довго, а відразу відправляйте у морозильну камеру.

Які продукти взимку послаблюють здоров’я

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×