Купити квартиру в Дніпрі

Зеленський презентував «план перемоги» лідерам ЄС і вперше розкрив, у чому полягає «неядерне стримування Росії»

Зеленський презентував «план перемоги» лідерам ЄС і вперше розкрив, у чому полягає «неядерне стримування Росії»

Зеленський презентував «план перемоги» лідерам ЄС сьогодні, 17 жовтня. У своєму звернення до Європейської ради він вперше розкрив, у чому полягає суть неядерного стримування Росії.

У четвер, 17 жовтня, президент Володимир Зеленський виступив на засіданні Європейської Ради та представив “план перемоги”, або ж – стратегію примусу Росії до реальної дипломатії, повідомляє Європейська правда, передають «Новини України – НСН».

Зеленський презентував «план перемоги» лідерам ЄС

Зеленський наголосив, що європейська єдність – це також зброя, яка забезпечує безпеку не лише для України, але й для всіх європейських народів.

Він акцентував  увагу на необхідності провести другий Саміт миру, щоб покласти край війні та анонсував Рамкову формулу миру, яка включає всі аспекти відновлення миру.

“Ми вже провели чотири зустрічі щодо пунктів Формули миру. Сьогодні у Франції проходить п’ята. Я вдячний Франції за її проведення. У листопаді ми розробимо повноцінний документ на основі Формули миру і поділимося ним з усіма, в тому числі з росіянами, на Саміті миру”, – поділився він

Зеленський зазначив, що Росію підготувати до “справжньої дипломатії” та примусити до “справедливого миру” може “план перемоги”.

Він звернувся до учасників саміту із закликом допомогти реалізувати його.

“Якщо ми почнемо зараз і будемо слідувати “плану перемоги” – ми зможемо закінчити цю війну не пізніше наступного року”, – наголосив Зеленський

За словами українського лідера, метою плану є зміцнення не лише України, а й усієї євроатлантичної спільноти.

“Росія вдасться до дипломатії лише тоді, коли побачить, що силою нічого не доб’ється. Ми повинні створити належні умови, щоб закінчити цю війну”, – наголосив він

Зеленський акцентував, що Україна готова покласти “план перемоги” на стіл європейським лідерам і розраховує на їхню підтримку.

“Україна готова до справжньої дипломатії. Але для цього ми маємо бути сильними. Силоміць нав’язані перемир’я замість справедливого миру ніколи не забезпечували безпеку. Ніхто не щасливий, коли повертається війна”, – підсумував він

У чому полягає «неядерне стримування» Росії

Також президент окремо представив кожен пункт “плану перемоги”.

Зокрема, Зеленський розтлумачив третій пункт плану. Згідно із ним, Україна пропонує розмістити пакет неядерного стримування Росії на своїй території. Це допоможе примусити РФ сісти за стіл переговорів та захиститься від агресії у майбутньому.

В цьому і полягає у “неядерне стримування” Росії.

Україна пропонує розмістити пакет стримування на своїй території, щоб змусити Росію брати участь у мирних переговорах або дозволити знищити її військові об’єкти.

Як зазначив Зеленський, це підхід “Мир через силу”. Йдеться про відповідний ракетний комплект.

Ми надали всі деталі нашим партнерам, які можуть це зробити. Це США, Велика Британія, Франція, Італія та Німеччина. Путін повинен поважати нашу силу, а не змушувати вільний світ тремтіти від його погроз, – наголосив президент

Ще новини України: Зеленський представив План Перемоги: відомо, що у кожному з 5 пунктів

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу