Купити квартиру в Дніпрі

«Заставу за Пашинського внесе оборонпром, ці кошти могли б працювати на перемогу» – адвокат

«Заставу за Пашинського внесе оборонпром, ці кошти могли б працювати на перемогу» – адвокат

Заставу за Пашинського, якщо її призначать, внесе оборонпром. Про таке заявив адвокат Сергія Пашинського, повідомляють «Факти», передає НСН.

У разі призначення ВАКС застави в 300 млн грн для голови Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України, екснардепа Сергія Пашинського у справі про так зване «розкрадання нафтопродуктів», ці кошти будуть виведені з підприємств оборонної промисловості замість виготовлення дефіцитних снарядів і зброї, яких потребують сьогодні ЗСУ. Це значно нашкодить країні в протидії агресії рф.

Про це на засіданні Вищого антикорупційного суду 26 лютого з приводу міри запобіжного заходу та розміру застави для екснардепа заявив його адвокат Євген Грушовець.

«Якби таких, як Пашинський, було більше в 2022 році, думаю, ситуація з відсіччю агресії рф була б кращою… Пашинський зараз — голова Національної асоціації підприємств оборонної промисловості. У той час, коли про Україну згадують тільки в контексті того, що вона тільки потребує і споживає, Асоціація робить все, щоб про національних виробників продукції військового призначення, знав весь світ… Та сума застави, яку визначить суд (ми не знаємо, у якому розмірі), буде сплачена членами Асоціації, але ми всі повинні розуміти, що це кошти, які повинні були б піти на перемогу, а вони чомусь будуть заморожені та підуть на Казначейський рахунок суду», — наголосив юрист

Окрім того, адвокат з огляду на заслуги екснардепа перед Україною в протидії рф, звернувся до ВАКС з проханням обрати політику м’який запобіжний захід без арешту та застави.

«Ваша честь, прошу не застосовувати відносно Пашинського надмірну велику заставу, оскільки ці кошти підуть від підприємств військово-промислового комплексу. Я хотів би, щоб ці кошти пішли на розробки, на якісь речі, які потім будуть передаватися хлопцям на фронт, щоб захищати нашу країну. Враховуючи і те, що він не буде переховуватися від цієї справи. Просив би застосувати до нього особисте зобов’язання. Слово Пашинського у цій справі має найбільшу цінність, воно точно дорожче грошей, воно настільки цінне, що його не потрібно саджати за грати. Тому прошу відмовити прокурору у застосуванні такого запобіжного заходу як тримання під вартою», — заявив Євген Грушовець

Нагадаємо, 12 лютого СБУ та НАБУ провели обшуки у будинку ексдепутата. Пашинському оголосили підозру в рамках кримінального провадження, зареєстрованого багато років тому. Його звинувачують у заволодінні нафтопродуктами вартістю 967 млн гривень, заарештованими у справі власника так званої групи компаній «Східно-Європейська паливно-енергетична компанія» (СЕПЕК).

Ще новини України: Чоловіків, які перебувають за кордоном, очікує неприємний сюрприз: який саме – адвокат

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×