Купити квартиру в Дніпрі

З перервою 20 хвилин: як і коли складатимуть НМТ-2024

З перервою 20 хвилин: як і коли складатимуть НМТ-2024

Стало відомо, як і коли вступники складатимуть мультипредметний тести цього року. Про це розповіли у МОН, передає НСН.

У законодавстві прописана процедура складання зовнішнього незалежного оцінювання та механізми його реалізації. Щороку видається спеціальний закон, який визначає порядок проведення оцінювання вступників.

З перервою 20 хвилин: як і коли складатимуть НМТ-2024

НМТ-2024

Основним нововведенням НМТ-2024 є тестування з 4 предметів, три з яких — українська мова, історія України та математика — є обов’язковими. Право вибору ще одного предмета залишається за вступником.

Формат НМТ у 2024 році: 3+1. Відтепер вступники в обов’язковому порядку складатимуть не 3 предмети, а 4: українську мову, математику, історію України та один предмет на вибір. Усі предмети учасники тестування складатимуть в один день у такому форматі: 2 години тестування, перерва і ще 2 години тестування. Таким чином ми рухаємось до стандартів європейських країн, де на випуску зі школи перевіряють знання не менш ніж з 5 предметів, — зазначив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький.

З перервою 20 хвилин: як і коли вступники складатимуть мультипредметний тест цього року

Відомо, що в цьому році вступник зможе скласти усі предметні тести в один день, а якщо йому щось завадить (хвороба, повітряна тривога під час тесту тощо), то зможе пройти тестування в додаткову сесію.

Основна та додаткова сесії проводитимуться з 14 травня до 19 липня 2024 року.

Блоки тестування триватимуть по 120 хвилин, з перервою між ними. Така модель тестування є вимушеною, але прийнятною в умовах воєнного стану: учасникам потрібно буде лише раз з’явитися до екзаменаційного центру. Завдяки цьому вступникам не треба долати подекуди значну відстань до екзаменаційних центрів і ризикувати безпекою. А ті, хто складатиме тестування за кордоном, зможуть це зробити у місцевих екзаменаційних центрах, пояснюють у МОН.

З перервою 20 хвилин: як і коли вступники складатимуть мультипредметний тест цього року

Ще новини України: Вступити на творчі спеціальності в Україні стане важче у 2024 році: що зміниться

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×