Купити квартиру в Дніпрі

Війна в Україні 21 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 16 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Повномасштабна війна в Україні 21 березня триває 26-ту добу. Оперативну інформацію станом на ранок і на кінець минулої доби НСН надає, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

Положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройні Сили України та інші підрозділи Сил оборони продовжують завдавати ударів по угрупованнях військ ворога, який намагається утримати захоплені рубежі. Водночас, фіксується зниження інтенсивності застосування противником пілотованої авіації. З метою оцінки ефективності результатів завданих ракетно-бомбових ударів противник використовував оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати.

Підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 7 повітряних цілей ворога (1 літак, 4 БПЛА та 2 крилаті ракети). Крім того, бомбардувальна та штурмова авіація завдавала нищівних ударів по скупченнях техніки і живої сили противника.

Війна в Україні 21 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Окупанти продовжують терор місцевого населення та мародерство на тимчасово захоплених територіях. До російської федерації ворог вивозить побутову, автомобільну техніку, продукти харчування та інші матеріальні засоби.

Відзначаються непоодинокі випадки розміщення російськими окупантами особового складу, озброєння та техніки на об’єктах цивільної інфраструктури.

Окупанти продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Так, за наявною інформацією, бюджетні організації Станично-Луганської селищної громади оповіщені про необхідність прибуття 1 квітня 2022 року працівників чоловічої статі віком від 18 до 60 років у місцевий відділ поліції для реєстрації. Причин такої “реєстрації” не пояснюють, хоча це пов’язано з черговою хвилею мобілізації до 2-го армійського корпусу для відправки у райони ведення бойових дій.

Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч загарбнику на всіх напрямках. Також продовжується знищення колон забезпечення противника.

Війна в Україні 21 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Ситуація станом на кінець минулої доби

Противник продовжував ведення масштабної збройної агресії проти України. Завдання окупантів щодо розгрому угруповань Збройних Сил України, виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення Києва та встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані. Частково ворогу вдалося досягти мети у Донецькому операційному районі та утримати сухопутний коридор у південній частині Херсонської, Запорізької та Донецької областей.

У зв’язку з відсутністю суттєвих успіхів в ході наземної операції, продовжувалося активне розповсюдження дезінформації та пропаганди серед населення російської федерації  – готується підґрунтя для виправдання продовження термінів війни та створення хибної уяви щодо ефективності міжнародних санкцій.

Ворог протягом доби завдавав ракетно-бомбових ударів, активно застосовував засоби повітряного нападу. Окупанти зосереджували удари на важливих об’єктах цивільної інфраструктури та житлових кварталах населених пунктів, з метою залякування цивільного населення та зниження економічного потенціалу України.

  • На Волинському напрямку залишалася висока імовірність проведення провокацій спецслужбами російської федерації на білоруських об’єктах з метою втягування збройних сил республіки білорусь у військову операцію проти України.
  • На Поліському напрямку противник активних наступальних дій не проводив. Закріплювався на захоплених рубежах та проводив підготовку до наступу на Київ. За рахунок активних дій підрозділів Збройних Сил України окупанти на окремих напрямках блоковані.
  • На Сіверському напрямку противник продовжував перегрупування та зосередження сил і засобів для відновлення наступальних дій. Але був неспроможний організувати якісне логістичне забезпечення підрозділів та інженерне обладнання зайнятих позицій.
  • На Слобожанському напрямку противник активних наступальних дій не проводив, намагався здійснити приховану підготовку до поновлення наступу.
  • На Донецькому та Луганському напрямках завдяки вмілим та майстерним діям Українських воїнів було успішно відбито сім атак ворога, знищено 12 танків, 9 БМП, 3 автомобіля, близько 170 осіб живої сили. Підрозділи ППО збили 1 ворожий Су-34 та 1 вертоліт окупантів (втрати уточнюються).
  • Противник продовжував нанесення авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури Маріуполя, зокрема, металургійному комбінату “Азовтсаль”. Вів штурмові дії на західних та східних околицях, у напрямку центральної частини міста. Успіху не має. Зазнавав втрат.
  • На Таврійському напрямку суттєвих змін не відзначено. З метою запобігання мітингам в окупованих населених пунктах переміщено підрозділи росгвардії, які намагаються проводити каральні заходи проти мирного населення на території Херсонської та Запорізької областей.
  • Очікується продовження проведення окупантами заходів, спрямованих на встановлення окупаційної влади на тимчасово підконтрольних територіях та боротьби з осередками національного спротиву.
  • На Південнобузькому напрямку противник деморалізований, фіксуються непоодинокі випадки залишення оборонних позицій, зброї та техніки.

Українські захисники та захисниці продовжують мужньо і героїчно стримувати навалу агресора, завдаючи йому значних втрат.

Війна в Україні 21 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 20 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 19 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 18 березня: оперативна інформація від Генштабу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×