Купити квартиру в Дніпрі

В Україні розбився F-16 – Генштаб ЗСУ підтвердив інформацію

В Україні розбився F-16 - The Wall Street Journal

ОНОВЛЕНО, В Україні розбився F-16 на цьому тижні, у понеділок 26 серпня.

Про таке написало видання The Wall Street Journal з посилання  на неназваного посадовця США, передають «Новини України – НСН».

За даними видання, винищувач F-16, який Україна отримала влітку, в понеділок, 26 серпня, був знищений у результаті аварії.

В Україні розбився F-16 – The Wall Street Journal

В Україні розбився F-16 - The Wall Street Journal

Винищувач F-16 зазнав аварії в понеділок, лише за кілька тижнів після того, як перший літак американського виробництва прибув до України, повідомив журналістам The Wall Street Journal американський чиновник.

За його словами, попередня інформація вказує на те, що літак не був збитий ворожим вогнем, хоча інцидент і стався на тлі російського ракетного обстрілу. Основна версія причини катастрофи – помилка пілота.

Українська сторона офіційно певний час не підтверджувала факт катастрофи винищувача.

Тим часом, видання CNN вказало, що пілотом винищувача був Олексій Месь “Мунфіш”.

ВВС Україна звернулася за коментарем до Повітряних сил України, щоб підтвердити втрату першого винищувача F-16. Проте там не змогли ні підтвердити, ні заперечити цю інформацію.

Натомість паралельно зі статтями в американській пресі заяву зробило Повітряне командування “Захід”, яке розповіло про загибель Олексія Меся.

Захищаючи нашу країну, загинув льотчик Повітряних Сил Збройних Сил України Олексій Месь. Він героїчно провів свій останній бій в небі. Двадцять шостого серпня Олексій під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА, – йдеться у заяві

Там кажуть, що Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет ціною власного життя. Більше про обставини загибелі та чи пілотував він F-16 командування не каже.

Шану з неба полеглому пілоту віддала пара винищувачів МіГ-29. Політ над процесією виконали бойові друзі Олексія. Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України підполковнику Олексію Месю присвоєно військове звання полковник посмертно, – додали в командуванні

Згодом Генштаб ЗСУ підтвердив катастрофу винищувача F-16 під час відбиття однієї з повітряних атак Росії.

Відповідне повідомлення з’явилось на Facebook-сторінці Генштабу ввечері 29 серпня.

Зазначається, що в одному з повітряних боїв під час заходу на наступну ціль з одним з літаків F-16 було втрачено зв’язок.

Як з’ясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув, – додали в Генштабі, вказавши, що для з’ясування причин аварії призначили спеціальну комісію Міністерства оборони

Під час пресконференції 27 серпня Володимир Зеленський повідомив, що Україна вперше використала ці літаки для збиття російських ракет під час ударів цього тижня.

Дякуємо партнерам за те, що надали ці F-16. Звісно, цього недосить, у нас їх небагато, – сказав він

26 серпня Україна зазнала найбільшої з початку війни атаки.

Нагадаємо, 4 серпня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що перші літаки F-16 вже в Україні, та показав їх на таємному летовищі.

Перед тим західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що шість винищувачів надійшли з Нідерландів, і ще кілька незабаром прибудуть з Данії.

Ще новини України: Нова масована повітряна атака 27 серпня: була 91 ворожа ціль, є загиблі і руйнування – що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×