Купити квартиру в Дніпрі

Україна не постачає титан до країн-агресорів – Фонд держмайна

Україна не постачає титан до країн-агресорів – Фонд держмайна

Україна не постачає титан до країн-агресорів, – заявляють у Фонді державного майна України, коментуючи матеріал журналіста Дениса Казанського, оприлюднений на сайті РБК-Україна, передає НСН.

Нагадаємо, у статті Казанського йдеться про те, що українські державні компанії продають титанову сировину іноземним компаніям, які потім постачають продукцію до РФ. А Росія, у свою чергу, використовує український титан для виробництва літаків і ракет.

У Фонді держмайна запевняють, що дана інформація не відповідає дійсності, не містить джерел інформації, а представники видання, готуючи матеріал, не звертались по коментар до підприємства чи Фонду держмайна.

ОГХК не співпрацює з державою-агресором, продукція компанії не постачається ані в росію, ані в білорусь, – заявляють у Фонді держмайна

Також тут заявляють, що з осені 2022 року компанія посилила заходи контролю над експортними процедурами та змінила підходи до співпраці з покупцями.

Керівництво компанії тісно співпрацює з правоохоронними органами — інформація про всі ланцюги постачання, кінцевих споживачів, а також контроль використання продукції здійснюється працівниками ОГХК та представниками правоохоронних органів.

Так само і експорт ільменітового концентрату до кінцевого споживача відбувається лише у супроводі уповноважених представників правоохоронних органів.

Така координація зусиль гарантує, що сировина не потрапить до країни-агресора.

Автор статті згадує співпрацю ОГХК з компаніями SIC LUCEAT LUX KFT (Угорщина) та BioProfTech Sp. z o.o. (Польща). Однак перша компанія ще з початку широкомасштабного вторгнення припинила співпрацю з країною-агресором. Друга компанія купила у ОГХК ільменітовий концентрат для кінцевого споживача в США, що підтверджено усіма необхідними документами. Також у статті згадується інше державне підприємство ЗТМК, однак із використанням маніпулятивної технології подачі інформації. У більшості випадків згадані в статті компанії купували пробні партії сировини для кінцевих споживачів в США, Індії, Польщі, – говориться у повідомленін Фонду держмайна

Тут констатують, що, таким чином, закиди щодо постачання ОГХК та ЗТМК своєї продукції до рф не відповідають дійсності.

Вкотре наголошуємо, що ворог продовжує активну інформаційну війну. Ретельно перевіряйте отриману інформацію та споживайте новини тільки з офіційних джерел. ФДМУ дотримується принципів відкритості та прозорості. За більш детальною інформацією представники ЗМІ можуть звернутись до прес-служби ФДМУ, – додають у фонді

Ще новини України і світу: Польща бачить Україну конкурентом – експертка про причини блокування експорту української агропродукції

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×