Купити квартиру в Дніпрі

Послабити санкції проти Росії в обмін на зернову угоду – в Україні відреагували на пропозицію ООН

Послабити санкції проти Росії в обмін на зернову угоду – в Україні відреагували на пропозицію ООН

В Україні відреагували на пропозицію ООН послабити санкції проти Росії в обмін на подовження зернової угоди, передає НСН.

У МЗС України прокоментували пропозиції Генсека ООН Антоніу Гутерреша послабити санкції проти Росії в обмін на відновлення зернової угоди. Позицію України озвучив речник МЗС Олег Ніколенко.

Позиція української сторони залишається незмінною: послаблення частини санкційного режиму проти РФ в обмін на відновлення зернової угоди стане перемогою російського продовольчого шантажу і запрошенням Москви до нових хвиль шантажу, – наголосили в МЗС

Тут підкреслили, що міжнародна спільнота має працювати над поверненням Росії до виконання своїх зобов’язань, а не “посилювати її відчуття безкарності та заохочувати до нової агресії, пропонуючи поступки”.

Україна як один із ґаранторів глобальної продовольчої безпеки готова продовжувати експорт зернових на світові ринки, зокрема в країни Африки та Азії, як в рамках Чорноморської зернової ініціативи, так і через альтернативні маршрути в Чорному морі та наземним шляхом, – резюмували в МЗС України.

Нагадаємо, у розпорядження видання BILD потрапив секретний лист генсека Гутерреша, який він надіслав ще 28 серпня голові російського МЗС Сергію Лаврову. Так, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш припустив, що частина обмежень може бути знята в обмін на відновлення зернової угоди. По суті цього і вимагав Кремль, влаштовуючи шантаж з експортом українського зерна.

Ще новини України і світу: Переговори Ердогана і путіна – чи вдалося домовитися про «зернову угоду»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×