Купити квартиру в Дніпрі

Війна в Україні може вийти з-під контролю – генсек НАТО

Війна в Україні може вийти з-під контролю - генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна в Україні може вийти з-під контролю.

Як він сказав в інтерв’ю NRK, тоді війна може поширитися інші країни Європи і перетворитися на війну між Росією з Альянсом, передає ННС.

“Боюся, що війна в Україні вийде з-під контролю і переросте у велику війну між НАТО і Росією. Але я впевнений, що ми цього уникнемо”, – сказав генсек Альянсу без уточнень.

За словами Столтенберга, “немає ніяких сумнівів в тому, що повномасштабна війна можлива”. Він також наголосив, що важливо уникнути конфлікту, в який буде залучено більше країн Європи.

Війна в Україні може вийти з-під контролю - генсек НАТО

Єнс Столтенберг

Участь НАТО у війні, розв’язаній РФ проти України

Кремль регулярно звинувачує НАТО в тому, що Альянс нібито вже став стороною конфлікту, оскільки надає Україні військову допомогу і навчає українських військових.

Однак від прямої участі у війні НАТО утримується. Відмовляється Альянс і закрити небо над Україною – навіть після падіння ракет на території Польщі, що є членом НАТО, під час масового обстрілу українських територій росіянами минулого місяця. Німецька сторона пояснювала, що рішення мотивоване бажанням НАТО уникнути прямої конфронтації військово-політичного блоку з Російською Федерацією.

Також лунали думки, що НАТО може ввести війська на територію України, якщо Російська Федерація застосує ядерну зброю.

Які обіцянки щодо використання американської зброї Україна давала США – Кулеба

Джерело: УНІАН

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×