Купити квартиру в Дніпрі

Українським військовим виплачуватимуть додаткову грошову допомогу – кому і коли

Українським військовим виплачуватимуть додаткову грошову допомогу - кому і коли

Окремим військовослужбовцям щомісячно виплачуватимуть грошову допомогу у розмірі до трьох мінімальних заробітних плат.

Про це повідомляє Telegram-канал “Новини Збройних сил”, передає НСН.

З 1 січня 2023 року в Україні має набути чинності Закон “Про грошове забезпечення деяких категорій громадян”, законопроєкт №7141 ухвалила Верховна Рада 27 липня 2022 року.

Відповідно до прийнятого документу встановлюється щомісячна грошова виплата у розмірі від 1 до 3 мінімальних заробітних плат для осіб, які брали безпосередню участь в АТО, ООС, у заходах щодо оборони України у зв’язку з військовою агресією Росії проти України.

Це стосується і тих громадян України, яким присвоєно звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка”, або нагороджено орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, орденом “За мужність” трьох ступенів або орденом княгині Ольги трьох ступенів, а також членам сімей загиблих (померлих) громадян із таких осіб.

Українським військовим виплачуватимуть додаткову грошову допомогу - кому і коли

Пропонується встановити щомісячну виплату грошової допомоги у розмірі:

  • 3-х мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року, — особам, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка”;
  • 2-х мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року, – лицарям ордена “Богдана Хмельницького” трьох ступенів (повні лицарі);
  • 1-ї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року, кавалерам ордена “За мужність” трьох ступенів (повні 2 кавалери);
  • у розмірах від 3-х до 1-ї (у розрахунку на місяць на сім’ю) мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року, членам сімей померлих або нагороджених посмертно осіб, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка”, лицарів ордена “Богдана Хмельницького” трьох ступенів (повні лицарі) та кавалерів ордена “За мужність” трьох ступенів (повні кавалери).

Грошове забезпечення виплачуватиметься щомісяця з дня звернення за його призначенням.

Наразі в Україні встановлена мінімальна заробітна плата у місячному розмірі – 6500 гривень.

Зазначається, що Мінфіну направлено пропозиції щодо встановлення мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 р. на рівні 6700 грн з подальшим її підвищенням задля забезпечення рівня у 7250 грн у середньому на рік.

Чи будуть платити пенсії військовим пенсіонерам, якщо вони повторно підуть служити

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×