Купити квартиру в Дніпрі

Starlink для України – в ОП відреагували на відмову Маска фінансувати роботу супутників

Starlink для України - в ОП відреагували на відмову Маска фінансувати роботу супутників

В Офісі президента відреагували на відмову Маска фінансувати роботу супутників Starlink для України.

У Києві знайдуть рішення, аби служби супутникового зв’язку Starlink продовжили роботу в Україні. Американський мільярдер Ілон Маск допоміг українцям вистояти у найбільш критичні моменти російсько-української війни, але бізнес має право на власні стратегії.

Як передає НСН, про це радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк 14 жовтня написав у Twitter.

Україна знайде рішення, аби Starlink продовжив роботу. Очікуємо, що до кінця переговорів компанія забезпечить стабільний зв‘язок, упевнений він.

А міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав не турбуватися через роботу Starlink в Україні. Він переконаний, що термінали цього супутникового інтернету працюватимуть.

Тим часом агенція AP із посиланням на американського посадовця на умовах анонімності повідомила, що Міністерство оборони США отримало звернення від засновника компанії SpaceX Ілона Маска про фінансування мережі супутникового зв’язку Starlink, що використовується в Україні.

У Пентагоні заявили, що відомство «перебуває на зв’язку зі SpaceX» щодо ситуації із системою Starlink в Україні. Інші подробиці американські військові відмовилися оголошувати.

Маск підтвердив, що не хоче фінансувати Starlink в Україні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×