Купити квартиру в Дніпрі

Ще дві категорії чоловіків пропонують звільнити від мобілізації – названо умови

мобілізації

В Україні пропонують звільнити від мобілізації ще дві категорії чоловіків. У Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроєкт № 7726, передає НСН.

Йдеться про тренерів та вихователів дитсадків. Проєкт закону вже опрацьовується в комітеті ВР.

Законопроєктом вносяться зміни в ст. 23 закону Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Розширюється перелік категорій громадян, які можуть отримати відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Нардепи пропонують включити до списку:

  • педагогічних працівників, які працюють у дитсадках (дошкільних навчальних закладах);
  • тренерів закладів фізичної культури і спорту державної чи комунальної форми власності.

Головні умови для звільнення від призову – робота в дитсадках або в закладах фізичної культури і спорту за основним місцем роботи щонайменше на 0,75 ставки.

Як зазначається в пояснювальній записці, працівників дитсадків та тренерів пропонують звільнити від мобілізації через нестачу цих кадрів в Україні.

Навіть у мирний час у багатьох з таких закладів є проблеми із заповненням педагогічно-викладацьких вакансій, а коли велика частина наших співгромадян змушена була виїхати за кордон в якості біженців, ці кадрові проблеми загострилися. Тому виглядає логічним і доцільним включити названі педагогічно-викладацькі категорії до числа тих, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації,сказано в записці.

Законопроєктом також пропонується, щоб мобілізовані військовослужбовці, які не підлягають призову, мали можливість за власним бажанням звільнитися із військової служби.

Відстрочку від мобілізації хочуть продовжити великій категорії чоловіків – про кого мова

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×