Купити квартиру в Дніпрі

Про що не можна говорити по телефону і які застосунки безпечні для спілкування

Про що не можна говорити по телефону і які застосунки безпечні для спілкування

Допомагати ЗСУ можна нерозголошенням важливої інформації. Про що не можна говорити по телефону і які застосунки безпечні для спілкування.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Вікна.

Про що не можна говорити по телефону

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь розповів, чи можуть росіяни прослуховувати телефони українців, а також прокоментував, чи безпечно використовувати для спілкування альтернативні месенджери.

Якщо ми говоримо про те, чи прослуховують нас росіяни так, як прослуховуємо їх ми, то точно ні. Вони не мають доступу до мереж наших операторів, усе передається у зашифрованому вигляді.

Натомість прослуховувати розмови українців можуть легальні спецслужби, якщо виконують певні завдання. Навіть якщо росіянам прослухати розмови не вдається, обговорювати українських військових, їхні позиції та плани все одно не можна.

У багатьох родичі зараз служать у військах, тому не слід запитувати у них інформацію, де вони перебувають. Десь поряд може бути людина, яка може бути агентом російських спецслужб.

Якщо ти або твої близькі перебуваєте на тимчасово окупованих територіях, краще не обговорювати важливе і в соціальних мережах. Це може бути небезпечно як для тебе, так і для тих, про кого йдеться.

Про що не можна говорити по телефону і які застосунки безпечні для спілкування

Які є безпечні месенджери

Щоб не бути прослуханими, багато українців використовують різноманітні застосунки для зв’язку. Та чи безпечні вони?

Юрій Щиголь вважає, що можна користуватися застосунками Signal та Briar, адже вони мають відкритий код. За ним можна прослідкувати, чи не пішли дані кудись іще.

Які додатки найбільше “зжирають” заряд вашого телефона

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×