Купити квартиру в Дніпрі

В ISW повідомляють про небезпеку для Запорізької АЕС: що відомо

Запорізької АЕС

Російські окупаційні війська продовжують створювати небезпеку для Запорізької АЕС в тимчасово захопленому Енергодарі.

Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни, передає НСН.

Аналітики з посиланням на заяву директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі зазначають, що залежність ЗАЕС від однієї потужності продовжує становити великий ризик. Що більше – представники МАГАТЕ регулярно повідомляють про обстріли поблизу окупованої атомної станції.

“8 і 12 квітня біля периметру ЗАЕС здетонували дві міни. Російські чиновники готуються перевести один із двох реакторів ЗАЕС, які зараз перебувають у режимі “гарячої зупинки”, у режим “холодної зупинки”, і що Каховське водосховище наразі на два метри вище мінімально необхідного для охолодження ЗАЕС”, наголошують в ISW, цитуючи очільника МАГАТЕ.

Також Гроссі повідомив, що третина первинного персоналу ЗАЕС залишила, а решта або підписали контракти з російською державною енергетичною компанією “Росенергоатом”, або зберегли свою роботу в українській державній енергетичній компанії “Енергоатом”.

Нагадаємо, днями біля машинної зали 4-го енергоблоку Запорізької АЕС пролунав вибух – здетонувала російська міна. Окупанти намагалися “заспокоїти” працівників та швидко приховати сліди, аби цього не побачили експерти МАГАТЕ.

Ще новини України: Що таке «повна мобілізація» населення і кого можуть призвати в Україні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×