Купити квартиру в Дніпрі

Наказ Путіна: росія готує новий етап війни проти України – Грозєв

новий етап війни

Глава країни-агресора РФ Володимир Путін наказав “Газпрому” та “Роснафті” створювати приватні військові компанії, щоб посилити збройну агресію проти України. Новий етап війни російський диктатор готує на жовтень.

На це вказав один із найвпливовіших журналістів-розслідувачів Христо Грозєв із міжнародної групи Bellingcat. Думкою він поділився у своєму Twitter, передає НСН з посиланням на “Обозреватель”.

За його словами, глава Кремля має намір розпочати “новий етап боїв” у середині осені-2022, тому наказав кожній урядовій корпорації та кожному своєму олігарху створити власну ПВК.

“Він каже, що все (невдачі РФ в Україні. – Ред.) через корупцію та некомпетентність в армії (“найманців обдурили із зарплатнею”). Але знову ж таки дуже оптимістично, каже, що кожній державній корпорації та олігарху наказано створити власну ПВК для “нового етапу в жовтні”,написав Грозєв.

Раніше болгарський журналіст-розслідувач розповів, що його інформатори з Росії різко змінили риторику щодо України. Якщо спочатку вони заявляли про захоплення Києва за 3-4 дні, то зараз запитують Грозєва, коли закінчиться війна.

Також, на думку російського правозахисника Марка Фейгіна, у РФ вирішили збільшити чисельність приватних військових компаній, оскільки це дуже зручна структура для кремлівської влади (попри те, що заборонена законом). Вона є ще однією лазівкою для розпилу грошей, окрім того, найманці ПВК офіційно ніяк не пов’язані із ЗС Росії.

Крім того, полковник британської армії у відставці Глен Грант переконаний, що Путін із власної волі не здасться у війні з Україною, оскільки це означатиме для нього кінець. Однак оточення глави РФ, невдоволене війною, на тлі успіхів ЗСУ може сказати йому, що час диктатора минув, і усунути його.

Як путін може помститися за провал на фронті – 3 варіанти розвитку подій

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×