Купити квартиру в Дніпрі

Яка ще категорія українців не зможе виїжджати за кордон під час війни

Яка ще категорія українців не зможе виїжджати за кордон під час війни

Ще одна категорія українців не зможе виїжджати за кордон – правила щодо перетину однакові для всіх військовозобов’язаних.

З 1 жовтня в Україні частина жінок зобов’язана стати на військовий облік. Загалом призову підлягають особи жіночої статі, які є представницями 14 спеціальностей та професій.

Тож “Телеграф” вирішив розібратися, чи застосовуватиметься до них норма щодо заборони про виїзд за межі країни на момент дії воєнного стану, котра поширюється на військовозобов’язаних чоловіків, передає НСН.

Яка ще категорія українців не зможе виїжджати за кордон під час війни

Як в ефірі Громадського радіо розповів юрист громадської приймальні Української гельсінської спілки з прав людини Роман Лихачов, уряд залишив за жінками право самостійно обирати, чи ставати їм на військовий облік, проте ті, хто на нього все ж стане, перетинати державний кордон не зможуть.

“Коли жінка у добровільному порядку прийде до військкомату і стане на облік, то з того моменту вона стане військовозобов’язаною. Відповідно її також буде стосуватись заборона перетину державного кордону. Наше законодавство фактично не передбачає, що жінки і чоловіки будуть розділені. Тому правила щодо перетину кордону буде однакове для усіх”, дав пояснення експерт.

Верховна Рада прийняла закон про добровільний військовий облік для жінок. Проте для жінок, які працюють у медичній галузі військовий облік залишився обов’язковим.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×