Купити квартиру в Дніпрі

Як зробити міні-плиту на свічках своїми руками – інструкція

зробити міні-плиту

Як самостійно зробити міні-плиту на свічках, на якій можна готувати їжу – проста конструкція.

Багато українців зараз живуть в умовах частого відключення світла. Швидше за все, така ситуація триватиме довго. Власникам електричних плит варто задуматися про альтернативні способи приготування їжі.

НСН пропонує змайструвати своїми руками просту конструкцію з дерев’яних дощок і свічок, в якій можна готувати їжу. Плита являє собою коробку, в яку вставляється каструля. На дні коробки під каструлею стоять чайні свічки, які виділяють тепло для приготування їжі.

Як зробити міні-плиту на свічках

Вам знадобиться:

  • каструля для приготування їжі;
  • кілька дощок з деревини;
  • чайні свічки;
  • шурупи;
  • цвяхи;
  • дерев’яні або металеві шайби;
  • клей для дерева.

Спочатку потрібно виміряти діаметр каструлі – від нього залежить розмір плити. Якщо діаметр каструлі становить 24 см, то потрібно підібрати дошки висотою приблизно 75 см і шириною 20 см. На верхній дошці потрібно вирізати отвір розміром приблизно 24,5 см (трохи більше, ніж діаметр каструлі). Потім прикріпіть до верхівки 4 дошки – це будуть бічні грані. Проклейте їх клеєм для дерева.

Висоту коробки потрібно підбирати таким чином, щоб дно каструлі знаходилося на 3 см вище вогню від свічок. Підберіть таку висоту і закріпіть дно каструлі шурупами.

На дно коробки потрібно прикріпити чотири “ніжки” з будь-якого матеріалу в чотири кути дошки. Також в дні потрібно зробити кілька отворів. Потрібно це для того, щоб коробка була піднята і в неї потрапляло повітря для горіння свічки.

Як зробити міні-плиту на свічках своїми руками - інструкція

Щоб свічки всередині коробки добре горіли, пристрій потрібно поставити в добре провітрюваному місці, наприклад, біля вікна або навпроти маленького вентилятора.

Для приготування їжі на дно каструлі поставьте 3 маленькі свічки, які горять 3 години, і 3 великих, які горять 10 годин. Великі свічки швидко нагрівають каструлю, а маленькі підтримують тепло. Запаліть свічки і вставте в коробку каструлю з їжею.

Такої кількості свічок вистачить на 8 годин безперервного горіння. У такій конструкції можна готувати будь-яку їжу, в тому числі і м’ясо.

Джерело: УНІАН

Як зробити свічковий обігрівач, щоб обігріти кімнату (фото, відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×